Janković demantuje da komunalni inspektori selektivno primjenjuju zakon

Bigovićeva vrdi da nije kažnjen vozač koji je automobil parkirao na pješačkom prelazu
205 pregleda 10 komentar(a)
Njegoševa ulica, Vesna Bigović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Njegoševa ulica, Vesna Bigović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 26.11.2013. 21:19h

Načelnik Komunalne policije u Podgorici Goran Janković tvrdi da inspektori nikada selektivno ne sankcionišu vozače zbog nepropisnog parkiranja.

Reagujući na tekst objavljen u “Vijestima” u subotu pod naslovom “Rončević kažnjava selektivno”, u kojem je Novljanka Vesna Bigović optužila inspektora Ljubišu Rončevića da selektivno primjenjuje zakon, Janković je saopštio da joj je u posljednjih pola godine napisano pet prijava.

Bigovićeva je kazala da se 17. novembra u večernjim satima parkirala ukoso u Njegoševoj ulici, jer nije mogla drugačije od vozila koje se u tom trenutku nalazilo na pješačkom prelazu.

Ona tvrdi da Rončević nije kaznio vozača koji je automobil parkirao na pješačkom prelazu...

Iz Komunalne policije tokom prošle sedmice nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti”.

Jankovićevo reagovanje objavljujemo u cjelosti:

“Komunalna policija u postupku vršenja inspekcijskog nadzora nikada nije pristupala selektivnom sankcionisanju već postupa isključivo u skladu sa zakonom.

Gđica Bigović Vesna u poslednjih šest mjeseci napravila je više prekršaja iz oblasti nepropisnog parkiranja, za koje su u šest slučajeva pet komunalnih policajaca inspektora izdavali prekršajne naloge. Sve ove prekršaje imenovana je napravila sa tri vozila na više lokacija u užem dijelu grada i to u ulicama Njegoševoj, Slobode i Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog.

Imenovana je zbog nepropisnog parkiranja u više navrata i upozoravana od strane inspektora da svojim nepropisnim parkiranjem ugrožava bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju.

Ovakvo svoje ponašanje pravdala je pokazivanjem službene legitimacije Uprave za inspekcijske poslove, što komunalni policajci i inspektori za drumski saobraćaj nijesu mogli prihvatiti kao opravdanje za učinjene prekršaje.

Shodno Zakonu o prekršajima imenovanoj je ostavljena mogućnost podnošenja zahtjeva za sudsko odlučivanjem radi dokazivanja nepostojanja prekršaja, kao i svim drugim strankama kontrolisanih od strane Komunalne policije”.

Bonus video: