Janković podnio krivičnu prijavu protiv KCCG

Janković u dopuni krivične prijave, podnijetoj prošle sedmice, navodi da mu u sklopu medicinske dokumentacije pokojnog Saše, nekadašnjeg basiste muzičkog sastava “Crveno i crno”, nije dostavljen CD sa radiološkim (CT) snimkom unutrašnjih organa, koji navodno nedvosmisleno dokazuje da je pogrešno i nesavjesno liječen
186 pregleda 1 komentar(a)
Saša Janković, Foto: Facebook
Saša Janković, Foto: Facebook
Ažurirano: 02.04.2018. 17:49h

Podgoričanin Nebojša Janković podnio je još jednu krivičnu prijavu protiv Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) zbog sumnje da su pokušali da sakriju dio medicinske dokumentacije njegovog pokojnog brata - Saše. On je ranije podnio krivičnu prijavu protiv KCCG zbog navodno nesavjesnog liječenja brata, koji je zbog posljedica disekcije (cijepanja) aorte preminuo u toj ustanovi prošle godine.

Iz KCCG-a su “Vijestima” odgovorili da će biti na raspolaganju pravosudnim organima, dok slučaj pokojnog Jankovića neće komentarisati dok traje sudski postupak.

Janković u dopuni krivične prijave, podnijetoj prošle sedmice, navodi da mu u sklopu medicinske dokumentacije pokojnog Saše, nekadašnjeg basiste muzičkog sastava “Crveno i crno”, nije dostavljen CD sa radiološkim (CT) snimkom unutrašnjih organa, koji navodno nedvosmisleno dokazuje da je pogrešno i nesavjesno liječen. Sporni CD se navodno cijelo vrijeme nalazio u računaru Komisije za kontrolu kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga, koja je lani ustanovila da nije bilo nesavjesnog liječenja u slučaju Jankovića.

“Sa tog snimka se može jasno utvrditi da je pokojni Saša Janković morao biti odmah operisan, jer se radilo o komplikovanoj disekciji aorte. Kako to nijesu učinili odmah već su pokojnog Sašu zadržali na liječenje tabletama, bolest se zakomplikovala zbog čega je sjutradan morao biti upućen u Centar za kardiologiju radi operativnog tretmana, kada je već bilo kasno”, piše u krivičnoj prijavi.

Janković smatra da je ovaj snimak, do kojeg je nedavno došao, namjerno uklonjen iz medicisnke dokumentacije njegovog brata i ostavljen na mjestu “gdje nije bi smio da bude”. Tvrdi da u medicinskoj dokumentaciji pokojnog Saše nema rendgenskog snimka pluća i da je nejasno kako je isti nestao, što takođe, smatra, ukazuje na pokušaj zataškavanja.

Saša Janković je preminuo od disekcije aorte dan nakon što je primljen u Urgentni blok. Ljekari, prema tvrdnjama Jankovića, nijesu odmah konstatovali disekciju aorte koja se hitno operiše, već su ga liječili tabletama za visok pritisak, dok narednog dana nijesu uvidjeli o čemu je riječ.

Bonus video: