Janković tvrdi da se samo slikao pored ubijene srne

Na fotografiji dostavljenoj “Vijestima”, vidi se Janković koji u ruci drži pušku, dok je u snijegu ubijena srna sa zimskim krznom
21870 pregleda 30 komentar(a)
Kaže da je fotografija mogla nastati samo u Vojvodini: Janković, Foto: Privatna arhiva
Kaže da je fotografija mogla nastati samo u Vojvodini: Janković, Foto: Privatna arhiva

Komandir podgoričke Službe zaštite Goran Janković, koji je odnedavno član Upravnog odbora Lovačke organizacije u glavnom gradu, uslikan je pored mrtve srne čiji je lov zimi strogo zabranjen.

Na fotografiji dostavljenoj “Vijestima”, vidi se Janković koji u ruci drži pušku, dok je u snijegu ubijena srna sa zimskim krznom.

Ta životinja, prema crnogorskim propisima, može se loviti jedino tokom juna i jula.

Janković, međutim, tvrdi da se ne bavi lovom, te da je sporna fotografija mogla nastati jedino u Vojvodini, i to u periodu između 2005. i 2007. godine.

Kazao je da je u Vojvodini bio kod rodbine, koja može posvjedočiti da on nije lovio, već se samo fotografisao pored ubijene srne.

Janković je istakao da je životinja ulovljena po propisima koji uređuju tu oblast.

Demantovao je da je u Crnoj Gori ranije lovio, kao i da se bavio krivolovom.

“Tek od prije nekoliko dana član sam Upravnog odbora Lovačke organizacije Podgorica i ta odluka će uskoro da bude objavljena u Službenom listu”, rekao je.

Komandir Službe zaštite i spasavanja, koji je ranije bio načelnik Komunalne policije, “Vijestima” je odgovorio da u periodu nastanka fotografije nije obavljao javnu funkciju.

Prema Krivičnom zakoniku, za krivično djelo ubistvo zaštićene vrste zaprijećena je zatvorska kazna u trajanju od šest mjeseci do pet godina

Bonus video: