Janović: Bićemo podrška mladima u riziku

Janović je naglasio da je važno na vrijeme prepoznati potrebe različitih kategorija mladih u riziku, te kreirati politike koje će im pomoći da ostvare svoje potrebe
670 pregleda 0 komentar(a)
Janović na konferenciji, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore
Janović na konferenciji, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

Ministar sporta i mladih, Nikola Janović, otvorio je regionalnu konferenciju posvećenu socijalnom osnaživanju mladih u riziku.

„Kako je pitanje mladih od multiresorskog značaja, Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih u kontinuitetu sprovode brojne aktivnosti u cilju poboljšanja njihovog položaja, a posebno ranjivih grupa. Naša je misija da sačuvamo mlade od mogućih rizika i da im budemo oslonac kako bi imali što kvalitetnije živote i sjutra aktivno radili na kreiranju boljeg društva za generacije koje dolaze“, istakao je Janović.

Janović je, kako je saopšteno iz ministarstva, naglasio da je važno na vrijeme prepoznati potrebe različitih kategorija mladih u riziku, te kreirati politike koje će im pomoći da ostvare svoje potrebe.

“Mladi moraju da jačaju svoje vještine i kompetencije kako bi postali nosioci pozitivnih društvenih promjena. Ministarstvo je nastavilo intenzivan rad na stvaranju novih prilika za mlade, prepoznajući značaj angažovanja institucija kako na centralnom, tako i na lokalnom nivou. Strategijom za mlade 2017-2021. prepoznali smo potrebe posebno ranjivih kategorija mladih, a u narednom periodu ćemo nastaviti sa naporima da sve mjere budu adekvatno sprovedene, kao što je bio slučaj i u prethodnom periodu”, rekao je on.

Ministar je istakao i značaj 10. decembra - Dana ljudskih prava, koji simbolizuje i zaštitu od diskriminacije i nasilja kojima pojedine grupe mladih mogu biti izloženi. Janović se na kraju zahvalio organizatoru konferencije, NVO Juventas i najavio nastavak saradnje i partnerskog odnosa u cilju poboljšanja položaja mladih u riziku.

Bonus video: