Janović: Mladi da ostanu u Crnoj Gori

Janović je podsjetio da Crna Gora snažno podržava inicijative za osnivanje Međunarodnog instituta za održive tehnologije u regionu Jugoistočne Evrope
74 pregleda 0 komentar(a)
Janović, Foto: Vlada Crne Gore
Janović, Foto: Vlada Crne Gore

Vlada omogućava dobre preduslove za veću mobilnost, povezivanje i saradnju mladih na nacionalnom i na regionalnom nivou, saopštio je ministar sporta Nikola Janović i poručio mladima da ostanu u Crnoj Gori i doprinesu društvenom razvoju.

On je, na konferenciji "Omladinske razmjene kao motor regionalne saradnje", koju je organizovala Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) uz podršku Misije OEBS u Crnoj Gori, kazao da mladi moraju biti nosioci nove ere na Balkanu.

"Vlada podržava rad lokalne kancelarije RYCO u Podgorici, a tim i čitavav proces koji je omogućio otvaranje Regionalne kancelarije za saradnju mladih u regionu Zapadnog Balkana", rekao je Janović.

Prema njegovim riječima, vrijednost Berlinskog procesa najbolje se ogleda u projektima i inicijativama poput ove koja je posvećena poboljšanju uslova života mladih.

"Na temu mladih, možemo sa zadovoljstvom reći da smo zacrtane obaveze u dobroj mjeri ostvarili, čime omogućavamo dobre preduslove za veću mobilnost, povezivanje i saradnju mladih, kako na nacionalnom, tako i na regionalnom nivou", naveo je Jnović.

Kako je kazao, mladi imaju mnogo toga zajedničkog i moraju biti nosioci nove ere na Zapadnom Balkanu, koja uklanja barijere i doprinosi ujedinjenju generacija koje se međusobno poštuju i stvaraju bolju budućnost.

Janović je podsjetio da Crna Gora snažno podržava inicijative za osnivanje Međunarodnog instituta za održive tehnologije u regionu Jugoistočne Evrope. Kako je naveo, vjeruje da ta inicijativa može biti dragocjena za čitav region, mlade, nova radna mjesta, povezivanje privrede i nauke.

Janović je kazao da će Vlada nastaviti da podržava nove i ambiciozne inicijative, razvojnim projekte, preduzetništvo i sigurniju budućnost kroz članstvo u NATO i pristupanje Evropskoj uniji (EU).

"To je poruka mladima da ostanu u Crnoj Gori i doprinesu ukupnom društvenom razvoju", rekao je Janović.

Navodi se da Fond za Zapadni Balkan, kao značajna projektno-orjentisana regionalna organizacija, koja je u vlasništvu šest država regiona, svoje aktivnosti bazira djelimično i na saradnji mladih što potvrđuje objavljeni drugi poziv za regionalne projekte.

Bonus video: