Janović u posjeti Šavniku: Teren malih sportova prioritet

Iz Ministarstva su kazali da je površina Otvorenog terena malih sportova sa armirano betonskim tribinama i ogradom 1.465,28 metara kvadratnih, imaće 800 mjesta i teren za mali fudbal, košarku, odbojku i rukomet
94 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 10.10.2017. 15:10h

Ministarstvo sporta sufinansiraće najvećim dijelom izgradnju prvog Otvorenog terena za male sportove u Šavniku, vrijednog oko 190,58 hiljada eura, dogovoreno je na sastanku predsjednika šavničke opštine, Mijomira Vujačića i ministra sporta, Nikole Janovića.

Navodi se da bi teren, ukoliko vrijeme dozvoli, trebalo da bude završen najkasnije do proljeća naredne godine.

”Precizirano je da će Ministarstvo sporta iz svog budžeta opredijeliti 100 hiljada eura, Direkcija javnih radova 80 hiljada, dok je preostalih 10,58 hiljada eura učešće Opštine Šavnik”, navodi se u saopštenju tog Vladinog resora.

Janović je poručio da bez kvalitetne sportske infrastrukture nema razvoja sporta u Crnoj Gori, a samim tim ni vrhunskih sportskih rezultata.

On je ocijenio da izgradnjom prvog otvorenog terena malih sportova u Šavniku, Ministarstvo sporta kreće u prvi investicioni ciklus kojim država želi da unaprijedi postojeću i izgradi novu infrastrukturu, koja će biti u funkciji razvoja crnogorskog sporta.

Ministarstvo će, kako je saopštio, u saradnji sa Direkcijom javnih radova, do kraja godine finansijski pomoći sanaciju i adaptaciju postojećih i izgradnju novih sportskih objekata u devet crnogorskih opština.

”Ministarstvo je prethodnih nekoliko mjeseci u intenzivnoj komunikaciji sa svim opštinama, dogovorilo listu prioritetnih sportskih objekata koje je neophodno rekonstruisati ili sagraditi. U Šavniku je to Otvoreni teren malih sportova i ja sam siguran da će realizacija navedenog projekta, osim na razvoj i promociju sporta i zdravih stilova života, pozitivno uticati i na razvoj sportskog turizma i umnogome izmijeniti lice Šavnika”, zaključio je Janović.

Vujačić je zahvalio Janoviću bez čije pomoći, kako je rekao, izgradnja terena malih sportova ne bi bila moguća.

"Ovo nije prvi put da Janović pomaže Šavniku. Činio je to i kao sportista, a s pozicije Ministarstva sporta pomogao je i da Šavnik dobije prvo igralište i vježbalište za djecu i mlade koje smo svečano otvorili za Dan opštine”, kazao je Vujačić.

On je dodao da će prvi teren malih sportova biti mjesto gdje će se održavati razne sportske manifestacije, takmičenja i što je najvažnije građani će se kvalitetnije baviti rekreativnim sportom.

Iz Ministarstva su kazali da je površina Otvorenog terena malih sportova sa armirano betonskim tribinama i ogradom 1.465,28 metara kvadratnih, imaće 800 mjesta i teren za mali fudbal, košarku, odbojku i rukomet.

Predviđeno je da njime upravlja Javna ustanova „Centar za kulturu, sport i medije“, dok će ga lokalno stanovništvo koristi besplatno.

Janović je završio radnu posjetu Šavniku obilaskom Javne ustanove Obrazovnog centra gdje je sa direktorom, nastavnicima i učenicima razgovarao o školskom sportu i uslovima u kojima djeca pohađaju nastavu fizičkog vaspitanja, gdje su, kako je ocijenjeno, takođe neophodna ulaganja.

Galerija

Bonus video: