Janović u Šavniku otvorio teren malih sportova

Ministar sporta i mladih je istakao da ga raduje što je još jedan sportski infrastrukturni objekat uspješno završen
1979 pregleda 2 komentar(a)
Sa svečanosti u Šavniku, Foto: Ministarstvo sporta i mladih
Sa svečanosti u Šavniku, Foto: Ministarstvo sporta i mladih
Ažurirano: 27.11.2019. 20:33h

Ministar sporta i mladih Nikola Janović danas je u Šavniku svečano otvorio teren malih sportova za koji je ministarstvo na čijem je čelu izdvojilo 100 hiljada eura. Teren je izgrađen u partnerstvu Ministarstva sporta i mladih, Uprave javnih radova i Opštine Šavnik.

Janović je tom prilikom istakao da ga raduje što je još jedan sportski infrastrukturni objekat uspješno završen, te da je isti samo novi dokaz da Vlada i Ministarstvo ispunjavaju obećanja da će se sportski tereni i sale u kontinuitetu graditi i rekonstruisati po cijeloj Crnoj Gori, čime se želi doprinijeti aktivnijem i kvalitetnijem životu građana.

,,Današnji prostor Šavnika pominje se još u ,,Ljetopisu popa Dukljanina“, našem najstarijem književnom i istorijskom tekstu, što je dokaz njegove tradicije i značaja. Multifunkcionalni teren koji danas otvaramo, i to prvi ikada ove vrste u Šavniku, omogućiće građanima i djeci da se aktivnije bave sportom, podstaći će i na osnivanje novih sportskih kkubova a doprinijeće i modernijem izgledu grada,“ istakao je Janović u svom obraćanju.

Ministar je ovu priliku iskoristio i da obiđe prostor koji će Ministarstvo sporta i mladih adaptirati u cilju otvaranja prvog omladinskog kluba u ovom gradu u kojem će mladi Šavničani imati na raspolaganju besplatnu opremu i sadržaje koji će doprinijeti njihovom kvalitetnijem aktivizmu.

Bonus video: