Jasavić: Mrvaljeviću omogućiti pravo na rad i zaradu

"Na drugoj strani, potpuno zakonita, pravosnažna i izvršna presuda, kojom se poništava konkurs za izbor direktora JKP Cetinje, na kome je ista osoba – Dragan Mrvaljević bio jedini kandidat koji je ispunjavao uslove konkursa, ne izvršava se već dvije godine"
102 pregleda 39 komentar(a)
Azra Jasavić, Foto: Boris Pejović
Azra Jasavić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.03.2016. 21:11h

Poslanica Pozitivne Crne Gore Azra Jasavić saopštila je da se posljednjih mjesec dana prema porodici Dragana Mrvaljevića sa Cetinja sprovodi kriva pravda.

Javni izvršitelj pokušava, kako tvrdi, uz korištenje sile, Mrvaljevićevog sina i suprugu da iseli iz stana koji koriste duže od 20 godina, bez ikakvog prethodno pravno sprovedenog postupka protiv imenovanih.

DOSTA JE BILO NASILJA!Dragi prijatelji, ovim putem želim da obavijestim javnost, a koliko je sjutra, u dogovoru sa...

Posted by Данило Мрваљевић on Wednesday, March 16, 2016

"Na drugoj strani, potpuno zakonita, pravosnažna i izvršna presuda, kojom se poništava konkurs za izbor direktora JKP Cetinje, na kome je ista osoba – Dragan Mrvaljević bio jedini kandidat koji je ispunjavao uslove konkursa, ne izvršava se već dvije godine. U ovom predmetu i Sud i Javni izvršitelj oglašavaju se nenadležnim i tako, umjesto da rade svoj posao i postupe u skladu sa zakonom, pravom i pravdom, prouzrokuju nove probleme. Jer da su institucije odradile svoj dio posla, da je pomenuta presuda izvršena, Mrvaljević bi već dvije godine bio u radnom odnosu, dobio bi posao koji mu pripada kao jedinom kandidatu koji je ispunjavao uslove konkursa i danas ne bi bio u ovakvoj situaciji", navodi se u saopštenju Jasavić.

Dodaje da institucije moraju da štite javni interes.

"A javni interes je efikasna i neselektivna primjena zakona. Ovdje imamo na djelu očigledan primjer selektivne primjene zakona i kršenja osnovnih ljudskih prava, a selektivna pravda nije pravda. Ovakvim djelovanjem institucija urušavaju se ionako krhki temelji pravne države Crne Gore. Ovim putem pozivamo nadležne institucije da sprovedu pravosnažnu sudsku presudu kojom je poništen konkurs za direktora JKP Cetinje i daju priliku Draganu Mrvaljeviću koji je jedini ispunjavao uslove za mjesto direktora pomenutog preduzeća da ostvari elementarno pravo na rad i zaradu kako bi mogao da blagovremeno izmiri svoje obaveze bez prinudnog izvršenja", zaključuje se u saopštenju Jasavić.

Bonus video: