Je li trebala knjižica?

Siguran sam da se Petranović toga dobro sjeća, kao i svoje uloge koju je imao u kampanji te stranke kao njen „simpatizer i siguran glas“
214 pregleda 0 komentar(a)
Siniša Luković, Foto: Privatna arhiva
Siniša Luković, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 16.11.2017. 20:34h

Funkcija menadžera Opštine Tivat od 2012. do 2016. godine, po koalicionom ugovoru DPS-a i SDP-a, pripala je SDP-u i to je činjenica koju sam konstatovao u tekstu (stavivši skraćeni naziv te partije u rečenici koja opisuje ko je tu funkciju i obavljao).

Što se ta skraćenica našla uz ime Zorana Petranovića i uznemirila ga do mjere da je odlučio pisati reagovanje i demanti, nisam kriv jer je on (što uostalom i sam priznaje) 2012. došao na tu SDP-ovu funkciju u lokalnoj vlasti, na predlog i uz podršku samog SDP-a i obavljao je do lani.

Da li mu je za to trebala i formalno izdata partijska knjižica SDP-a - ne znam.

Znam, međutim, da je u najmanju ruku neukusno sada se odricati dijela svoje političke biografije koja traje još od 2003. kada je Petranović bio na listi LSCG, pa kasnije LP, da bi ga, nekoliko godina kasnije, rukovodstvu SDP-a Tivta bukvalno dovelo i predstavilo kao „značajno političko pojačanje“, tadašnji visoki funkcioner te partije Ivan Kusovac.

Siguran sam da se Petranović toga dobro sjeća, kao i svoje uloge koju je imao u kampanji te stranke kao njen „simpatizer i siguran glas“.

To što on danas smatra „zlonamjernim pokušajem diskreditacije“ svoju (ne)formalnu vezu sa SDP-om koji je u međuvremenu završio u opoziciji, a Petranović ostao u DPS-SD-HGI lokalnoj vlasti kao savjetnik u kabinetu gradonačelnice iz DPS-a, dovoljno govori o pravim razlozima njegove uznemirenosti mojim novinskim tekstom.

Sa druge strane, Petranoviću sam neobično zahvalan i čestitam mu na građanskoj hrabrosti što je direktno opisao modus operandi DPS-a kada je objasnio da je lani smijenjen sa funkcije menadžera Opštine jer nije htio uzeti člansku kartu te partije.

Sugerišem mu da o tome detaljno obavijesti i državno Tužilaštvo, umjesto da, zbog toga što ga podsjećaju na njegovu političku biografiju, od novinara traži izvinjenje. Koje neće dobiti!

Siniša Luković

Bonus video: