Jedna osoba procesuirana zbog nelegalnog izlova ribe na Skadarskom jezeru - Vijesti.me
REON BABOVIŠTA

Jedna osoba procesuirana zbog nelegalnog izlova ribe na Skadarskom jezeru

Tokom kontrole područja nacionalnog parka, nadzornici Službe zaštite u reonu Godinja danas su zbog nelegalnog izlova ribe privremeno oduzeli plovilo, VBM, dva akumulatora i izlovljenu ribu

Oduzeta riba i oprema
Oduzeta riba i oprema (Foto: NP Skadarsko jezero)

Pripadnici Službe zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero zatekli su danas u reonu Bobovišta jednu osobu u nelegalanom izlovu ribe.

Kako je saopšteno iz NP Skadarsko jezero, privremeno je oduzeto plovilo, VBM, mreže i riba, a osoba zatečena u nelegalnom izlovu ribe procesuirana je Inspektoru za slatkovodno ribarstvo i poljoprivredu na dalje postupanje.

"Takođe, tokom kontrole područja nacionalnog parka, nadzornici Službe zaštite u reonu Godinja danas su zbog nelegalnog izlova ribe privremeno oduzeli plovilo, VBM, dva akumulatora i izlovljenu ribu", dodaje se u saopštenju.

Direktor NP Skadarsko jezero Nenad Ivanović istakao je da je osnovna funkcija nacionalnog parka i Službe zaštite očuvanje i zaštita njegovih brojnih prirodnih, kulturnih i ljudskim radom stvorenih vrijednosti. 

"Služba zaštite redovno obavlja aktivnosti kontrole i zaštite nacionalnog parka i ujedno prekograničnog prirodnog prostora.  Apelujemo na građane da se suzdrže od nelegalnih aktivnosti, naročito nelegalnog izlova ribe", kazao je Ivanović.  

Pozivom na broj Službe zaštite 067 342 944 mogu se prijaviti sve eventualne nezakonite radnje.