Jeste li u Delti, u Morači ili u bazenu na +35 u Podgorici?

Poznato je da roditelji podgoričkoj djeci prijete reumom u slučaju kupanja u Morači, ali to ne zaustavlja mlade Podgoričane da se rashlade u gradskoj rijeci
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.08.2011. 20:20h

Ljetnja nedjeljna poslijepodneva Podgoricu pretvaraju u filmsku lokaciju, prostor zgrada i ulica bez ljudi. U automobilima su samo oni koji rade. Prznom glavnom ulicom prolaze taksisti i ponekad kola Hitne pomoći, vjerovatno na putu prema žrtvi sunčanice.

Podgoričani koji nemaju uslova da odu do mora, ili jednostavno odbijaju da napuste glavni grad tokom avgusta, rashlađuju se na Morači ili u bazenu. Bazen se plaća, Morača je besplatna i prijatno hladna.

Poznato je da roditelji podgoričkoj djeci prijete reumom u slučaju kupanja u Morači, ali to ne zaustavlja mlade Podgoričane da se rashlade u gradskoj rijeci.

Mladić koji je čest gost bazena smatra da je bolje biti u vodi nego u kući

Više je kupača, ipak, na bazenu. Kažu da nije skupo, da je voda prijatna, spasilaca ima dovoljno, a temperatura je podnošljiva.

Jedan od dječaka kaže da voli da dođe na bazen. Njegova vršnjakinja poručuje da kad je lijepo vrijeme, obavezno dolazi sa drugaricama na kupanje.

Mladić koji je čest gost bazena smatra da je bolje biti u vodi nego u kući.

Među njima je i stariji gospodin koji je u životu pokušavao da "pojednostavi stvari".

"Najjednostavnije mi je doći ovdje, na bazen", rekao je.

U Deltu jer je hladnije

Podgoričani utočište nalaze i u popularnoj Delti. Klima-uređaji rade, bioskopski repertoar je aktivan, popusti su aktuelni, a ima i sadržaja za djecu.

Stanovnici Podgorice ipak nalaze načina da se rashlade tokom avgusta

Jedan od roditelja kaže da bi tokom ljeta najbolje bilo otići iz Podgorice, ali ko nije u mogućnosti mora da se snađe kako zna i umije.

"Dolazimo u Deltu jer je hladnije, a možda i pogledamo film", kaže otac sa bebom.

Trogodišnji Petar, kojem visoke temperature ne smetaju mnogo, u Deltu voli da svrati zbog svog omiljenog sladoleda.

Ipak ima načina za rashlađivanje tokom avgusta. Prijetnje grloboljom od sladoleda ili reumom od Morače ne zaustavljaju Podgoričane.

Galerija

Bonus video: