Jevrić: Paradoks je da se RTCG žali ambasadama zato što im građani ne vjeruju

„Ne želeći jasno da sagledaju svoju odgovornost zbog partijskog rukovođenja javnim servisom, koji je vlasništvo građana Crne Gore, a ne bilo koje partije ili organizacije u društvu aktuelno uredništvo otetog javnog servisa RTCG ispada tragikomično u svim svojim postupcima. Posebno je tragikomično njihovo pismo predstavnicima međunarodnih organizacija i ambasadama u Crnoj Gori u kojem se žale što trpe opravdano kritiku zbog svoje neprofesionalnosti od građana koji ih finansiraju“, navodi Jevrić
4208 pregleda 13 komentar(a)
Jevrić, Foto: URA
Jevrić, Foto: URA

Jedinstven je slučaj u svijetu i paradoks da se javni servis zbog svoje uređivačke politike koja je opravdano izložena pristiscima građana, zbog neprofesionalnosti i neobjektivnosti u dužem vremenskom periodu zbog toga žali međunarodnim institucijama i ambasadama u zemlji, saopštio je danas šef Medijskog tima Građanskog pokreta URA Bojan Jevrić.

„Ne želeći jasno da sagledaju svoju odgovornost zbog partijskog rukovođenja javnim servisom, koji je vlasništvo građana Crne Gore, a ne bilo koje partije ili organizacije u društvu aktuelno uredništvo otetog javnog servisa RTCG ispada tragikomično u svim svojim postupcima. Posebno je tragikomično njihovo pismo predstavnicima međunarodnih organizacija i ambasadama u Crnoj Gori u kojem se žale što trpe opravdano kritiku zbog svoje neprofesionalnosti od građana koji ih finansiraju“, navodi Jevrić.

On ističe da je prvi pokazatelj lošeg rada jednog javnog servisa onda kada on mora da se brani od svojih građana.

„Na svu sreću sadašnja uloga javnog servisa (RTCG) u Crnoj Gori je zahvaljujući partijskom uredništvu DPS-a svedena na najmanji mogući nivo jer povjerenja u tu otetu medijsku kuću građana Crne Gore imaju još jedino partijski funkcioneri vladajuće partije, a često ni oni sami. Otuda i neobjavljivanje stepena povjerenja javnosti u prethodnim mjesecima od strane uredništva RTCG-a“, saopštava Jevrić.

Dodaje da je jedan od pokazatelja potpunog rasula u RTCG-u i to što se uvodi staljinistički model pa se uredništvo obračunava sa onim novinarima i zaposlenima koji odbijaju da padnu u blato profesije i služe propagandi.

„Otuda posezanje za disciplinovanje onih koji odbijaju da funkcionišu po uređivačkoj metodi piona DPS-a instaliranih na uredničke pozicije javnog servisa“, zaključuje on na kraju.

Bonus video: