Jevrić: Pominjanje pogrebnika je prizemna pošalica

“Bespotrebno polemisati o trivijalnim stavovima usred turističke sezone”
123 pregleda 1 komentar(a)
Goran Jevrić, Foto: Vuk Lajović
Goran Jevrić, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 30.06.2017. 11:21h

Direktor Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje Goran Jevrić ocijenio je da nadležni u Baru očito smatraju da je snabdijevanje građana vodom iz cistjerni veći civilizacijski iskorak, nego da ih imaju na česmama.

Reagujući na navode direktora barskog Vodovoda Zorana Pajovića, Jevrić je saopštio da je riječ o pokušaju da se napravi pošalica.

Pajović je nedavni Jevrićev istup ocijenio kao jeftine i neprimjerene pokušaje uznemiravanja neinformisane javnosti. Reagujući na Jevrićeve tvrdnje da Bar preuzima upola manje vode iz sistema nego lani, Pajović je naveo i da ga Jevrićeva zabrinutost za probleme vodosnabdijevanja u Baru podsjeća “na pogrebnika koji se svakodnevno interesuje za zdravlje ljudi, samo da bi utvrdio hoće li imati posla”.

Jevrićev odgovor objavljujemo u cjelosti:

“Mišljenja sam da je bespotrebno polemisati o trivijalnim stavovima usred turističke sezone, kada je zaista vrijeme da se svi posvetimo obavljanju zahtjevne javne funkcije kakva formalno i suštinski jeste vodosnabdijevanje Crnogorskog primorja.

Umjesto da se bavi rješavanjem problema iz domena svojih nadležnosti, direktor vodovoda u Baru, g. Zoran Pajović, pokušava ironično poniziti napore JP 'Regionalni vodovod Crnogorsko primorje' i mene kao direktora da se konstantno unaprjeđuju uslovi vodosnabdijevanja na Crnogorskom primorju, a ni jednom riječju nije demantovao navode da u Baru ima restrikcija vode i da preuzima manje količine vode. G. Pajović je pokušao na jedan prizeman i neprofesionalan način, na nivou ličnih uvreda, napraviti neku pošalicu pominjući pogrebnika, kao da je riječ o nekom nezakonitom i nepoštenom zanimanju. Posao pogrebnika je častan i ne baš lak, posao koji kod svih ljudi budi neke ne baš prijatne emocije, ali, to je zanimanje nastalo kao rezultat civilizacijskog iskoraka čovječanstva i kao takvog ga moramo poštovati, jer na kraju krajeva, svi završimo kod njih.

Donosioci 'vodovodnih' odluka u Baru očito smatraju da su cisterne kojima se vodom snabdijevanju građani Bara, veći civilizacijski iskorak od toga da u svojim domovima imaju vodu na česmama. Tu, vjerujem, leži najveća razlika među nama, u dvije sasvim različite vizije razvoja vodovodnog sektora na Crnogorskom primorju i dvije sasvim različite poslovne filozofije Regionalnog vodovoda i barskog Vodovoda.

Samo se u jednom dijelu slažem sa g. Pajovićem, zaista jesam nanio veliki problem barskom Vodovodu i građanima Bara koji danas trpe posljedice nestašice vode za piće, time što sam lično doprinio da on bude izabran za direktora.

Na kraju, javno ističem da je u veoma kratkom roku moguće riješiti većinu problema sa nestašicama vode u Baru. Inženjerski tim Regionalnog vodovoda je i 2014. godine radio na tom rješenju, i to upravo na inicijativu predsjednika Opštine Bar, dr Srzentića (Zorana). Pitanje je samo da li donosioci 'vodovodnih odluka' žele da budu dio problema ili dio rješenja. Regionalni vodovod želi da bude dio rješenja i isto je posljednjih dana eksplicitno saopšteno i predsjedniku Opštine Bar, dr Srzentiću i predsjedniku Skupštine opštine Bar, g. Novakoviću (Radomiru), kao i to da, ako su zainteresovani za rješenje makar dijela problema vodosnabdijevanja u opštini Bar bez novih investicija i u roku kraćem od 24 časa, pokažu interes, i da mi stojimo na raspolaganju Opštini i Vodovodu Bar”.

Bonus video: