Još 140 kvadrata za "Štampar Makarije"

Očekuje se da ova škola bude rasterećena, između ostalog, i planiranom gradnjom nove škole u Tološima i u City kvartu
2216 pregleda 1 komentar(a)
Ministarstvo obezbijedilo prostor za nastavu i produženi boravak - OŠ “Štampar Makrije”, Foto: Podgoričko kulturno ljeto
Ministarstvo obezbijedilo prostor za nastavu i produženi boravak - OŠ “Štampar Makrije”, Foto: Podgoričko kulturno ljeto

Novih 140 kvadrata biće dato na korišćenje podgoričkoj školi „Štampar Makarije“ radi organizacije nastave i produženog boravka, kazali su “Vijestima” iz Ministarstva prosvjete.

Ističu da se radi o malom dijelu “srednjoročnih koraka za rješavanje pitanja prebukiranosti ove škole”, jer se radi o jednoj od najvećih ustanova Crnoj Gori po broju upisane djece.

Očekuje se da ova škola bude rasterećena, između ostalog, i planiranom gradnjom nove škole u Tološima i u City kvartu.

“Drago nam je da smo uspjeli u saradnji sa Ministarstvom prosvjete završimo i ovaj dio posla, koji je veoma važan za oveko veliku školu. No, dvostruka korist je i to što ćemo ovim novim prostorom za produženi boravak, istoremeno osloboditi prostor unutar same zgrade škole, koji će onda biti iskorišćen za organizaciju nastave”, rekla je direktorica škole Nataša Vlahović.

Iz Ministarstva poručuju i da ubrzano rade na pripremi škole, ali i vrtića u City kvartu.

“Upravo se ruši objekat na tom potezu, a u narednih mjesec dana ćemo poslati zahtjev za raspisivanje konkursa za idejno rješenje kako vrtića, tako i škole. Škola je vrijedna oko pet, a vrtić preko 3,5 miliona eura. Kada je riječ o školi u Tološima, konkurs je u pripremi, a procijenjena vrijednost škole je ne manja od šest miliona eura”, kazali su “Vijestima” iz prosvjetnog resora.

Bonus video: