Još jedno probijenje roka u Danilovgradu: Biće, ali koji dan kasnije

Do zastoja u izgradnji bulevara došlo je zbog imovinskog spora između danilovgradske područne jedinice Uprave za nekretnine i Slavka Burića
186 pregleda 0 komentar(a)
Bulevar Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
Bulevar Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 15.08.2011. 18:01h

Na nekoliko javnih skupova održanih proteklih mjeseci okupljenima je govorio "nadam se da mi nećete zamjeriti ako radovi na bulevaru budu završeni koji dan prije roka". Sada, prve dane novog mandata, prvi čovjek Danilovgrada koristi za godišnji odmor. A još jedan obećavani rok za završetak bulevara je istakao.

Radove na trasi nove saobraćajnice usporili su neriješeni imovinski sporovi.

Predsjednik Opštine Branislav Đuranović nije odgovarao na telefonski poziv novinara “Vijesti”, pa je izostao njegov komentar na "probijanje roka" za izgradnju bulevara u Danilovgradu.

Slavko Burić je kazao "Vijestima" da mu od 8. avgusta za kada je bio zakazan prinudni ulazk u njegovu nepokretnost "niko ni dobar dan nije rekao"

Iz Đuranovićevog kabineta "Vijestima" je saopšteno da je on na odmoru i da će nam "ako se čuju sa njim odgovoriti na pitanja poslata elektronskom poštom", a ako ne, da ćemo odgovor "dobiti kada se predsjednik vrati".

Do zastoja u izgradnji bulevara došlo je zbog imovinskog spora između danilovgradske područne jedinice Uprave za nekretnine i Slavka Burića u čiju je nepokretnost bez prethodnog obavještavanja i uručenja zaključka njemu kao ni njegovim punomoćnicima, advokatima Maji Čvorović i Petru Miniću Uprava za nekretnine prethodne sedmice bila zakazala prinudni ulazak koji je odložen nakon što je Radmila Caković službenica te Uprave prekinula postupak i "povukla se" jer ga "nije vodila od početka".

Nije želio da stoji na putu

Slavko Burić je kazao "Vijestima" da mu od 8. avgusta za kada je bio zakazan prinudni ulazk u njegovu nepokretnost "niko ni dobar dan nije rekao", ali da on i dalje želi da se pronađe rješenje koje bi odgovaralo i njemu i Upravi.

Burićevi advokati Čvorović i Minić takođe nisu dobili nikakvu obavijest od nadležnih

"Ja nikada nisam želio da stojim na putu završetku radova, ali od početka samo tražim rješenje koje će odgovarati i meni i njima. Od ponedjeljka kada su bili ovdje sa namjerom da prinudno uđu u moj posjed nemam nikakvih informacija od njih, nisu mi dostavili ni rješenje ni zaključak, mada očekujem da će se spor riješiti na obostrano zadovoljstvo", kazao je Burić.

Njegovi advokati Čvorović i Minić takođe nisu dobili nikakvu obavijest od nadležnih.

"Nikakvo rješenje od Ministarstva odbrane iako je trebalo da ga dobijemo, niti zaključak Uprave za nekretnine, područne jedinice Danilovgrad nije uručeno ni meni ni koleginici Čvorović. Tek kada nam to uruče i u zavisnosti od toga kakva bude njihova odluka preduzećemo dalje korake", kazao je Minić "Vijestima".

Uručiće zaključak Burićevim advokatima

Izgradnjom kružnog toka na predviđeni način Burić koji na spornoj parceli i živi i radi izgubio bi mogućnost da izdržava petočlanu porodicu, a osim njega koji očekuje rješenje spora kako bi mogao nastaviti sa daljim radom očekuju ga i u Direkciji za saobraćaj Crne Gore koja je investitor, preduzeću Tehno put koje izvodi radove, ali i Upravi za nekretnine, svi oni potvrdili su “Vijestima” da nastavak radova odlaže jedino imovinski spor i da drugih prepreka za nastavak nema.

Gradnja bulevara u Danilovgradu počela je prvih dana decembra 2010. godine

"Uprava za nekretnine dala je svoju procjenu koja ne odgovara vlasniku sporne parcele Buriću i slučaj je sada na sudu. Osim toga, ne postoji nikakav spor za nastavak radova", kazao je juče za “Vijesti” Veselin Grbović, direktor Direkcije za saobraćaj Crne Gore.

Načelnik danilovgradske Uprave za nekretnine Dragan Džaković očekuje da će spor biti riješen do kraja ovog mjeseca i da će se tada nastaviti sa radovima.

"Postupak je u toku, mi smo donijeli zaključak, uručićemo ga Burićevim advokatima i očekujemo da će se sa radovima nastaviti krajem avgusta", kazao je on.

Gradnja bulevara u Danilovgradu počela je prvih dana decembra 2010. godine, a predviđeni rok za završetak bio je osam mjeseci.

Moglo je i u hodu da se rješava

Saša Aćimić, direktor preduzeća "Tehnoput" kazao je da će završetak radova biti izvjestan nakon rješenja tog imovinskog spora. "Do zastoja u izvođenju radova na izgradnji bulevara u Danilovgradu došlo je zbog neriješenih imovinskih odnosa na trasi kružnog toka.

"Prije početka radova informisani smo da postoje neriješeni imovinski sporovi"

Završetak radova na toj dionici će biti izvjestan nakon rješenja tog problema na koji izvođač ne može uticati", kazao je Aćimić. Upitan da li je izvođač prije početka radova informisan da postoje neriješeni imovinski sporovi, Aćimić je odgovorio potvrdno, ali i pojasnio da je zbog dinamike radova bilo realno njihovo rješavanje u hodu.

"Prije početka radova informisani smo da postoje neriješeni imovinski sporovi, s tim što su se radovi odvijali u dinamici i po fazama na način da je bilo realno očekivati rješenje tih problema u hodu", kazao je on.

Bonus video: