Jovana "ubila" novi rekord

Šesnaestogodišnja učenica škole “Braća Selić” “upucala” je 373 kruga na nedavnom Kupu Crne Gore
178 pregleda 0 komentar(a)
Jovana Popović, Foto: Privatna arhiva
Jovana Popović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 25.10.2017. 20:04h

Članica kolašinskog streljačkog kluba (SK) “Gorštak” Jovana Popović “upucala” je novi državni rekord standardnim vazdušnim oružjem, u kategoriji kadet-junior.

Šesnaestogodišnja učenica škole “Braća Selić” “upucala” je 373 kruga na nedavnom Kupu Crne Gore, a njeni treneri i klupski drugovi kažu da očekuju da joj je taj rezultat otvorio vrata za reprezentaciju, odnosno za učešće na svim međunarodnim takmičenjima, pa i olimpijskim igrama.

Popovićeva je popravila svoj prošlogodišnji rekord od 363 kruga, što je tada bio novi državni rekord.

Streljaštvo trenira više od dvije godine, a da ima telenta za taj sport, kaže, slučajno je saznala.

Sada već ima ozbiljnije planove za sportsku karijeru i svakodnevno više sati vježba.

“U streljanu sam došla na nagovor drugarice. Niti sam znala mnogo o streljaštvu, niti sam mogla pretpostaviti da imam talenta. Ubrzo taj sport je postao ozbiljan dio mog života, a nadam se i budućnosti. Svaki novi uspjeh mi je vjetar u leđa i još čvršća veza sa streljaštvom”, kaže ona.

SK „Gorštak“ osnovali su 2015. Radosav Puletić i Veselih Vlahović, s ciljem da što više mladih stekne osnovne vještine u tom olimpijskom sportu.

Više od tri decenije prije toga, nije postajao sličan klub.

“ Jovana je oborila rekord ne samo u svojoj (kadetskoj) nego i u jačoj, juniorskoj kategoriji. Znamo da neće na tome stati i želimo joj još puno sličnih uspjeha. Jako smo ponosni na nju i ono što je postigla”, kaže trener Vlahović.

U jedinom kolašinskom streljačkom klubu sada je oko pedesetak članova, uzrasta od 7 do 60 godina, a većina je u takmičarskom programu.

Bonus video: