Jovović: To je tačno kao da je Statis bio na Marsu i vratio se

Na portalu Vijesti za 30 dana otvoreno skoro 21 milion stranica, a na aplikaciji preko 27 miliona
231 pregleda 24 komentar(a)
Portal Vijesti, Foto: Filip Roganović
Portal Vijesti, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 08.09.2016. 06:40h

Portal Analitika objavio je juče da je njihov sajt najčitaniji u Crnoj Gori, pozivajući se na podatke globalnog servisa Alexa.com koji rangira sajtove prema posjećenosti.

Prema tom sajtu, Analitika je ostvarila nestvaran proboj u globalnom rangu i sa negdje oko 250.000-og mjesta u julu, u avgustu stigla do među 43.300 najpopularnijih sajtova na svijetu, a u Crnoj Gori se nalaze na petom mjestu iza globalnih servisa Facebook, Google, Google.me i YouTube-a.

Prema podacima drugog sajta, Similarweb.com, portal Analitika je imao oko 180 hiljada posjeta u posljednih 28 dana, što je više nego sedam puta manje od broja posjeta portalu Vijesti.

Portal Analitika nije objavio podatke sa Google statistike ili nekog drugog servisa o broju jedinstvenih posjeta, ukupnih sesija i broju otvorenih strana.

Portal Vijesti je i po Alexa.com na globalnom nivou među prvih 41.000 sajtova, ali je u Crnoj Gori rangiran kao šesti.

Vijesti čekaju odgovor od servisa Alexa.com na zahtjev da se pojasni najnovije rangiranje sajtova u Crnoj Gori.

“To je u realnom svijetu tačno koliko i vijest da je njihov vlasnik Petar Statis juče odletio na Mars i bezbjedno se vratio da nastavi da uspješno investira u Crnu Goru. Kako da im se vjeruje u sve drugo što objavljuju”, rekao je Mihailo Jovović, glavni urednik “Vijesti”.

Specijalizovani sajt Similarweb.com pokazuje da je portal Vijesti daleko najčitaniji portal u Crnoj Gori. Prema tom sajtu, ima preko milion i 300 hiljada posjeta na mjesečnom nivou, što je više nego što 4 sljedeća najpopularnija informativna portala iz Crne Gore imaju zajedno.

I prema svim dosadašnjim mjerenjima servisa Alexa.com portal Vijesti je bio na petom mjestu u Crnoj Gori, a portal Analitika daleko iza.

Prema Google statistici, besplatnoj usluzi koju pruža kompanija Google, a kojom se generišu detaljne statistike posjećenosti stranica na internetu, u posljednjih 30 dana je na portalu Vijesti na desktop računarima i preko mobilnih pretraživača otvoreno skoro 21 milion stranica, ostvareno preko 4 miliona posjeta, a njih je generisalo skoro 930 hiljada jedinstvenih posjetilaca.

Još impresivnije brojke ostvaruje mobilna aplikacija Vijesti, koja je prema Google statistici imala preko 5,5 miliona posjeta i čak preko 27 miliona otvorenih strana. Vijesti imaju dominatno prisustvo i na najpopularnijim društvenim mrežama, pa na Facebooku stranicu Vijesti prati preko 92 hiljade ljudi, dok je na Twitteru taj broj dostigao skoro 37 hiljada. Portal Analitika ima 18.054 pratioca na Facebooku a na Twitteru 269.

Bonus video: