Jugonostalgičari u Bijelom Polju proslavili 29. novembar pjesmama NOR-a

Sala Centra za kulturu bila je prepuna oduševljenih jugonostalgičara, koji su koncert pratili brojnim aplauzima
1823 pregleda 1 komentar(a)
Sa koncerta u Bijelom Polju, Foto: Jadranka Ćetković
Sa koncerta u Bijelom Polju, Foto: Jadranka Ćetković

29. novembar Dan Republike svečano je obilježen sinoć u bjelopoljskom Centru za kulturu, evociranjem patrizanskih pjesama.

Pored gradskog hora u programu koji je okupio oko 80 učesnika, nastupili su KUD Tekstilac, učenici učenici Gimnazije ,,Miloje Dobrašinović''O.Š.”Pavle Žižić” iz Njegnjeva i O.Š.”9.maj” iz Sutivana. Program kojim su evocirane uspomene na stara dobra vremena osmislio je profesor Almir Martinović.

“Ponosan sam što smo se pjesmama NOR-a prisjetili starih vremena. Naročito mi je drago što je u programu učestvovao veliki broj mladih a koncert je potvrda da se u Bijelom Polju baštini sjećanje na neko davno lijepo i bezbrižno vrijeme”, kazao je Martinović.

"Koncert je dokaz da Bijelo Polje i dalje stoji na jakim idejama antifašizma, zajedničkog života, međusobnog uvažavanja i poštovanja, ovjekoljublja i humanosti i da će na toj ideji vječno ostati, ne zato što je to civilizacijska vrijednost i civilizacijski iskorak, već zato što samo na taj način naše Bijelo Polje i naša Crna Gora mogu opstati”; kazao je direktor Centra za kulturu Milko Kovačević, dodajući da je naša obaveza da svi zajedno čuvamo ono vrijedno u nama i da to utkamo u naše Bijelo Polje.

Sala Centra za kulturu bila je prepuna oduševljenih jugonostalgičara, koji su koncert pratili brojnim aplauzima.

Koncert je organizovala NVO "Muzička baština" u saradnji JU Centar za kulturu "Vojislav Bulatović-Strunjo" .

Bonus video: