Juogopetrol donirao 2.500 oboroka narodnoj kuhinji - Vijesti.me
donacija siromašnima

Juogopetrol donirao 2.500 oboroka narodnoj kuhinji

Narodna kuhinja u Podgorici otvorena je u julu prošle godine, a dnevno obezbijedi obroke za 500 osoba i jedina je institucija tog tipa u Crnoj Gori

narodna kuhinja
narodna kuhinja (Foto: Luka Zeković)

Kotorski Jugopetrol obezbijedio je 2,5 hiljada obroka za najsiromašnije korisnike narodne kuhinje u Podgorici, saopšteno je iz te kompanije.

"Svjesni posljedica ekonomske krize, koje najviše pogađaju najsiromašnije kategorije stanovništava, kompanija Jugopetrol Kotor je uvijek spremna da se odazove različitim humanitarnim akcijama", kaže se u saopštenju.

Narodna kuhinja u Podgorici otvorena je u julu prošle godine, a dnevno obezbijedi obroke za 500 osoba i jedina je institucija tog tipa u Crnoj Gori.

Izvršni direktor Joanis Gerulanos je kazao da će Jugopetrol nastaviti da osluškuje realne potrebe najugroženijih kategorija stanovništva i da kroz lični primjer podstiče druge kompanije da se odazovu sličnim humanitarnim akcijama.

Iz te kompanije su kazali da je Jugopetrol učestvovao u brojnim humanitarnim akcijama i podsjetili da su novac namijenjen za novogodišnje čestitke i poklone donirali dječjem domu Mladost iz Bijele, kao i Zavodu za školovanje i rehabilitaciju lica sa poremećajima sluha i govora iz Kotora.

"Jugopetrol Kotor u svojim humanitarnim akcijama nije zaboravio ni lokalnu zajednicu, kojoj je pomogao sa 50 tona goriva tokom vanredne situacije prouzrokovane lošim vrijemenskim prilikama koje su ove zime zadesile cijelu Crnu Goru", dodaje se u saopštenju.