Juso Ajanović neće biti na čelu Zavoda za socijalnu i dječju zaštitu

Ministar zdravlja Miodrag Radunović kazao je nakon sjednice Vlade saopštio da je Spaić imenovan za v.d. direktora Zavoda
140 pregleda 1 komentar(a)
Miodrag Radunović, Foto: Savo Prelević
Miodrag Radunović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.07.2014. 14:19h

Vlada je na današnjoj sjednici imenovala Draga Spaića za vršioca dužnosti direktora Zavoda za socijalnu i dječju zaštitu.

Na to mjesto prije dvije sedmice bio je imenovan Juso Ajanović, protiv kojeg se u pljevaljskom osnovnom sudu vodi postupak zbog, kako stoji u optužnici tužilaštva, zloupotrebe službenog položaja uoči parlementarnih izbora 2012. godine.

Ministar zdravlja Miodrag Radunović kazao je nakon sjednice Vlade saopštio da je Spaić imenovan za v.d. direktora Zavoda.

„Kao što znate Vlada je na jednoj od prethodnih sjednica imenovala na tu dužnost drugo lice, lice koje je pod istragom. Naravno da smatramo, i što smo saopštili reagujući i odgovarajući putem Vladinog Biroa za odnose s javnošću na pitanje dnevnog lista „Vijesti“, da je svako nevin dok mu se pravosnažnom presudom ne dokaže krivica. To se, kako smo napomenuli, temelji na Opštoj deklaraciji UN o ljudskim pravima i na Evropskoj konvenciji o ljudskim pravima. Ova dva dokumenta stara više od šest decenija temelj su prava svakog čovjeka u svakoj demokratskoj zemlji“, kazao je Radunović.

Vlada je prije dvije sedmice, na predlog ministra rada i socijalnog staranja Predraga Boškovića, dala saglasnost da se Ajanović imenuje za v.d. direktora novoosnovanog samostalnog organa uprave Zavoda za socijalnu i dječju zaštitu do imenovanja direktora

„Takođe, uvažena je činjenica da je Vlada obratila pažnju na insinuacije pojedinih medija da prethodnom odlukom može da se utiče na druge grane vlasti. Time smo pokazali i da se Vlada i djelima zalaže za pravnu državu. Ono što je molba prema vama medijima je da ispoštujemo prezumpciju nevinosti prema licu koje je prije toga bilo imenovano“, kazao je Radunović.

Pljevaljsko tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv Ajanovića i Ermina Nuhanovića, zaposlenog u pljevaljskom Centru za socijalni rad, zbog krivičog djela zloupotreba službenog položaja, iako je MANS podnio prijavu i zbog krivičnog djela povreda opredjeljenja pri glasanju zbog navodne kupovine glasova za DPS kroz isplatu jednokratnih socijalnih naknada od 50 eura za 395 građana uoči parlamentarnih izbora 2012.

Vlada je prije dvije sedmice, na predlog ministra rada i socijalnog staranja Predraga Boškovića, dala saglasnost da se Ajanović imenuje za v.d. direktora novoosnovanog samostalnog organa uprave Zavoda za socijalnu i dječju zaštitu do imenovanja direktora.

Bonus video: