Kadeti Đorđe Mijović i Nemanja Burić položoli zakletvu u Ministarstvu odbrane

"Obrazovanje za oficirski poziv predstavlja veliki izazov i obavezu, ali i veliku čast. Ono nudi i brojne mogućnosti usavršavanja i napredovanja u karijeri nakon stupanja u službu. Zakletva je svečani čin koji obavezuje, a služba u Vojsci je način života, a ne samo profesija”, kazao je Volkov
189 pregleda 4 komentar(a)
Đorđe Mijović, Nemanja Burić, Foto: Odbrana.gov.me
Đorđe Mijović, Nemanja Burić, Foto: Odbrana.gov.me
Ažurirano: 28.12.2017. 12:34h

Crnogorski kadeti Đorđe Mijović, student prve godine na Vojnoj akademiji "Franjo Tuđman" u Zagrebu i Nemanja Burić, student pripremne godine na Vazduhoplovnj vojnoj akademiji u Atini, položili su zakletvu u Ministarstvu odbrane.

Direktor Direktorata za ljudske resurse Mihailo Volkov je naglasio da su se kadeti i kadetkinje opredijelili za častan, uzvišen i odgovoran poziv oficira i da su u službi svoga naroda i države Crne Gore.

"Obrazovanje za oficirski poziv predstavlja veliki izazov i obavezu, ali i veliku čast. Ono nudi i brojne mogućnosti usavršavanja i napredovanja u karijeri nakon stupanja u službu. Zakletva je svečani čin koji obavezuje, a služba u Vojsci je način života, a ne samo profesija”, kazao je Volkov.

Nakon ceremonije polaganja zakletve, održan je radni sastanak sa kadetima i kadetkinjama Vojske Crne Gore koji se obrazuju u Hrvatskoj, Grčkoj, SAD-u, Italiji i Makedoniji.

Ceremoniji polaganja zakletve prisustvovali su i roditelji kadeta.

Bonus video: