Kako Glavni grad ulaže u Službu zaštite: Za novi snimač razgovora dali 1.886 eura

Sistem, kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, treba da omogući skladištenje i preslušavanje razgovora najmanje pola godine pri čemu se pretraga radi po datumu i vremenu, kao i po broju pozivaoca
252 pregleda 0 komentar(a)
Vatrogasni dom, Stari aerodrom, Foto: Zoran Đurić
Vatrogasni dom, Stari aerodrom, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 05.08.2017. 19:43h

Glavni grad kupio je snimač razgovora za potrebe Službe zaštite i spasavanja, zbog kako su naveli, zamjene postojećeg i za potrebe snimanja telefonskih poziva Dispečersko-preventivnom centru.

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, snimač je dobavljen od firme "Li commerce", a zamjena postojećeg bila je neophodna radi postizanja kompatibilnosti sa digitalnom centralom ugrađenom u naselju Stari aerodrom gdje je zgrada Službe zaštite.

“Ukupna vrijednost nabavke ovog uređaja je 1.886,98 eura sa uračunatim PDV-om”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Sistem, kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, treba da omogući skladištenje i preslušavanje razgovora najmanje pola godine pri čemu se pretraga radi po datumu i vremenu, kao i po broju pozivaoca.

“Operatori sistema mogu preslušavati razgovore, a samo administrator sistema smije imati mogućnost brisanja razgovora”, navodi se u dokumentaciji.

Uprava Glavnog grada, kako je navedeno, imajući u vidu značaj i ulogu Službe zaštite, konstantno ulaže u nabavku opreme za potrebe ove gradske službe jer ima najveću odgovornost kada su u pitanju situacije u kojima je neophodno sačuvati građane i njihovu imovinu od svih oblika vanrednih i nepredvidivih situacija i okolnosti.

“Stoga permanetntno radimo, kako na polju usavršavanja pripadnika Službe zaštite kroz različite treninge i obuke, tako i na konstantnim poboljšanjima kada je u pitanju nabavka nove opreme i specijalizovanih vozila koja su neophodna za njen efikasniji rad”, navode iz Glavnog grada.

Naglasili su da imaju namjeru da Vatrogasni dom, koji je jedan od najvećih i najreprezentativnijih u regionu, pretvore u Regionalni trening centar za pripadnike Službi zaštite i sektora za vanredne situacije iz okruženja.

Bonus video: