Kako studirati u Kanadi

"U Kanadi se jako poštuje ako je student angažovan kao volonter u svojoj zajednici. Za postdiplomske studije je velika mogućnost dobijanja stipendija, a tokom ovih studija, student sa sobom može dovesti i porodicu," rečeno je na prezentaciji
1 komentar(a)
Ažurirano: 16.10.2014. 11:46h

Ko razmišlja o studijama u Kanadi, već sada treba da počne da prikuplja podatke i doklumenta, da bi na vrijeme aplicirao za iduću školsku godinu, rečeno je pored ostalog na predavanju “Uloga obrazovanja za budućnost Crne Gore“ kojim su na Fakultetu za poslovnu ekonomiju otvoreni Trodnevni Dani Kanade u Baru.

Predstavljajući studentima postdiplomske studije i programe studiranja uz rad u Kanadi, otpravnik poslova Ambasade Kanade Kevin Reks naveo je da su visokoškolske ustanove ove zemlje svjetski veoma referentne, te da su kao rezultat rada njihovih studenata i profesora kreirani mnogi čuveni brendovi, kao što su “Blekberi” mobilni telefon, “Smart tehnolodžis”, “Mormont”…

Za aplikacije na postdiplomske studije, pored dobrog znanja engleskog jezika, neophodani su još i visok prosjek ocjena, ne manji od 8,00, te preporuke profesora. Same studije, za one koji ne uspiju da obezbijede stipendiju, mnogo su jeftinije od onih u SAD-najmanje za trećinu, a naročito od programa u Velikoj Britaniji.

"U Kanadi se jako poštuje ako je student angažovan kao volonter u svojoj zajednici. Za postdiplomske studije je velika mogućnost dobijanja stipendija, a tokom ovih studija, student sa sobom može dovesti i porodicu," rečeno je na prezentaciji.

Galerija

Bonus video: