Kako tužilaštvo odbacuje prijavu: "Fotošopovao" sam, nisam ubio

Navodi se da je fotografiju dobio tako što je odštampao sa interneta fotografije ptica “i sa njima postavio vazdušnu pušku, a zatim sve zajedno fotografisao”
289 pregleda 15 komentar(a)
Vazdušna puška fotošop, Foto: CZIP
Vazdušna puška fotošop, Foto: CZIP
Ažurirano: 28.04.2015. 14:58h

Osnovno tužilaštvo u Podgorici odbacilo je krivičnu prijavu Centra za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) protiv Nua Camaja zbog krivičnog djela nezakoniti lov.

CZIP je u januaru ove godine podnio krivičnu prijavu protiv Camaja, nakon što je na fejsbuk stranici Kupujem, prodajem, poklanjam CG postavio fotografiju puške i ubijenih, rijetkih ptica, sa namjerom da proda oružje.

U obrazloženju koje potpisuje zamjenica tužioca Danka Ivanović Đerić piše da je Camaj negirao krivicu i da je fotografije ptica preuzeo sa interneta, a potom ih spojio sa fotografijom svoje puške, koju je htio da proda.

Navodi se da je fotografiju dobio tako što je odštampao sa interneta fotografije ptica “i sa njima postavio vazdušnu pušku, a zatim sve zajedno fotografisao” i da mu je cilj bio da proda pušku koju je prethodno kupio“ o čemu je dostavio kopiju računa”.

Iz CZIP-a su podsjetili da ptičje vrste uslikane na fotografiji (sjenice i čvorci) nijesu propisane kao lovne vrste i trajno su zaštićene Rješenjem za zaštitu prirode o zaštiti prorijeđenih, rijetkih i ugroženih vrsta biljaka, životinja i gljiva”.

Bonus video: