Kalač imenovao Ćurčića (DPS) za izvršnog direktora ŽICG

“Vijesti” su ranije objavile da je najuže rukovodstvo ŽICG u nemilosti ministra saobraćaja Osmana Nurkovića, a zbog više afera u tom preduzeću. Specijalno državno tužilaštvo već provjerava kako su čelnici ŽICG u januaru 2017. podijelili više od 330.000 eura nekolicini funkcionera tog preduzeća
350 pregleda 5 komentar(a)
Ljubiša Ćurčić, Foto: Dps.me
Ljubiša Ćurčić, Foto: Dps.me
Ažurirano: 14.05.2018. 14:57h

Predsjednik Odbora direktora (OD) Željezničke infrastrukture Crne Gore (ŽICG) Safet Kalač imenovao je danas na sjednici tog tijela bivšeg potpredsjednika Opštine Pljevlja Ljubišu Ćurčića (DPS) za izvršnog direktora preduzeća.

On je to odlučio nakon što je OD potvrdio ostavku bivšeg izvršnog direktora Milana Čolakovića. On nije odgovorio “Vijestima” zašto je podnio ostavku.

Čolaković je na čelu ŽICG od 2012.

“Vijesti” su ranije objavile da je najuže rukovodstvo ŽICG u nemilosti ministra saobraćaja Osmana Nurkovića, a zbog više afera u tom preduzeću.

Specijalno državno tužilaštvo već provjerava kako su čelnici ŽICG u januaru 2017. podijelili više od 330.000 eura nekolicini funkcionera tog preduzeća.

ŽICG duguje skoro 2,5 miliona po osnovu poreza i doprinosa po osnovu zarada, što je zvanični podatak Poreske uprave iz oktobra 2017. godine.

Vlada je nedavno odlučila da tom preduzeću, ali i Željezničkom prevozu pomogne sa skoro dva miliona eura na ime subvencije za obavezu javnog prevoza putnika usljed remonta pruge.

Sporna su i pojedina zapošljavanja bez raspisanih konkursa.

“Vijesti” su ranije objavile da direktor Sektora za regulisanje saobraćaja Predrag Vujović, čija je smjena najavljena, mimo zakonskih procedura i konkursa zaposlio je najmanje četvoro najbližih srodnika i prijatelja, od dolaska na to mjesto, krajem 2013.

Bonus video: