Kandidovali Đurovića i Ćetkovićevu

Ćetkovićevu predložilo više nevladinih organizacija, nego Đurovića
62 pregleda 4 komentar(a)
Goran Đurović, Foto: Luka Zeković
Goran Đurović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.03.2018. 06:57h

Goran Đurović i Kristina Ćetković kandidati su za člana radne grupe Ministarstva kulture za izradu Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nacionalnom javnom emiteru Radio i Televizija Crne Gore (RTCG).

Njih su za to mjesto predložile crnogorske nevladine organizacije na javni poziv koji je 19. februara objavilo resorno ministarstvo.

Đurović je bivši član Savjeta RTCG i doskorašnji predsjednik Koalicije NVO, dok je Ćetkovićeva koordinatorka medijskog programa u Građanskoj alijansi (GA).

Ćetkovićevu je podržalo 14 NVO sa ispravnom i blagovremenom dokumentacijom, dok je Đurovića podržalo 12 takvih organizacija.

Ćetkovićevu su predložili Centar za demokratiju i ljudska prava (CEDEM), Mladiinfo Montenegro, NVO “35 mm”, NVO “SAFRA”, ADP Zid, LGBTIQ Socijalni centar, LGBT Forum Progres, NVO Mladi Romi Herceg Novi, Forum MNE, NVO Progresivni film, Inicijativa mladih za ljudska prava, NVO “Koračajte sa nama”, NVO IN4S i Građanska alijansa.

Đurovića su predložili Juventas, Nevladina fondacija Centar za istraživačko novinarstvo Crne Gore, Bonum, Centar za građansko obrazovanje (CGO), Centar za monitoring i istraživanje (CEMI), Centar za ženska prava, NVO Aktivna zona, Ul Info, Institut alternativa, Akcija za ljudska prava, Centar za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) i Multimedijal Montenegro.

Đurovića je iz Savjeta RTCG prošle godine poslaničkom većinom razriješila Skupština, jer je kršio Zakon o sprečavanju korupcije. On je zbog toga tužio Skupštinu i državu Crnu Goru.

Administrativni odbor, koji je predložio njegovo razrješenje, u utorak predlaže Skupštini kandidata koji će zauzeti njegovo mjesto.

Na konkurs za člana Savjeta RTCG nevladine organizacije predložile su aktivistu Radoša Mušovića i pisca Gorana Sekulovića.

Bonus video: