Kankaraš preuzeo brigu o školi u Donjoj Lastvi: Majstori u učionicama

Nezvanično, Kankaraš nije krio ljutnju što direktor škole s tim problemom nije upoznao Opštinu, već je o svemu saznao iz novina
87 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 19.10.2013. 19:27h

Nakon što su „Vijesti“ prije tri dana objavile priču o izuzetno lošim uslovima u kojima oko 120 djece sa Seljanova i iz Donje Lastve svakodnevno pohađa nastavu u dotrajalom i devastiranom objektu područnog odjeljenja tivatske OŠ „Drago Milović“ u Donjoj Lastvi, lokalna uprava najmanjeg bokeljskog grada pokrenula je stvari sa mrtve tačke.

Gradonačelnik Dragan Kankaraš prekjuče je primio predstavnika Savjeta roditelja djece koja uče u područnom odjeljenju u Donjoj Lastvi, koji ga je detaljnije informisao o problemima koji postoje na objektu te prosvjetne ustanove. Dotrajala montažna zgrada, podignuta kao pomoć švajcarske vlade Crnoj Gori nakon zemljotresa 1979. godine prokišnjava, drvenarija na fasadi je potpuno propala, oluci su pokradeni ili počupani, zgrada ima problema sa elektro-instalacijama, a najveći dio stolarije na učionicama je truo i pun rupa. Mokri čvorovi u školi nijesu obloženi keramičkim pločicama, a samo ogroman trud nekolicine nastavnika i domaćice škole čine da djeca u tom objektu mogu nastavu da pohađaju u higijenski čistom i koliko-toliko uređenom objektu.

Uprava OŠ „Drago Milović“ iz Tivta, na čelu sa direktorom Zoranom Latkovićem, do sada se nije „pretrgla“ da pokuša da poboljša stanje objekta područnog odjeljenja te obrazovne ustanove u Donjoj Lastvi, već je Savjetu roditelja poručeno da „škola nema para“ i nezvanično sugerisano da se „roditelji sami snađu za ruke, a mi ćemo platiti materijal“. Stoga su roditelji već pokrenuli akciju međusobnog sakupljanja novca i čak dobrovoljnog angažovanja da oni koji se razumiju u elektriku, stolariju i keramiku besplatno popravljaju objekat u kome im uče djeca.

Gradonačelnik Kankaraš obećao je prekjuče predstavnicima Savjeta roditelja da će lokalna uprava, u granicama svojih mogućnosti, pomoći izvođenje najhitnijih sanacionih radova na školi u Donjoj Lastvi i istog dana je u obilazak objekta poslao jednog od svojih saradnika koji je izvršio uvid u stanje na licu mjesta i prikupio neophodne podatke. Prema nezvaničnim saznanjima, Kankaraš nije krio ljutnju što direktor OŠ „Drago Milović“ Zoran Latković s tim problemom nije upoznao Opštinu, već je o svemu saznao iz novina.

Teško je, ali biće bolje

Latković je juče Vijestima“ potvrdio da se lokalna uprava uključila u rješavanje problema sa školskim objektima u Donjoj Lastvi.

„Tačno je da se gradonačenik sreo sa predstavnicim Savjeta roditelja i da je Opština obećala pomoć. Oni će dati nešto, mi ćemo sa svoje strane učiniti što možemo, tako da se, evo, intenzivno radi da se problem ublaži ili prevaziđe. Teško je, međutim, od staroga napraviti novo“, kazao je Latković.

Galerija

Bonus video: