Karavan Praznika mimoze krenuo za Beč

Nakon Beča Karavan će posjetiti Vrbas, zatim Zrenjanin i na kraju Beograd
423 pregleda 0 komentar(a)
Najava za 50. Praznik mimoze
Najava za 50. Praznik mimoze
Ažurirano: 09.01.2019. 11:21h

Karavan Praznika mimoze jutros je krenuo za Beč gdje će sutra u 11 sati organizovati defile ulicama Philharmoniker, Karntner i Graben. U Karavanu je 60 članova Gradske muzike, mažoretki, trombonjera, klovnova iNVO Maškare,

Nakon Beča Karavan će posjetiti Vrbas, zatim Zrenjanin i na kraju Beograd. Posjeta Karavana Praznika mimoze uvod je u 50-odnevnu manifestaciju žutom cvijetu u čast koji ove godine obilježava jubilej - 50 godina trajanja.

Cilj organizovanja Karavana mimoze van granica našeg regiona je da Praznik mimoze dobije onu funkciju koju je imao kada je osnovan – da dovede goste u Herceg Novi tokom zime i bude najava ljetnje sezone, objasnili su organizatori.

Praznik će početi 1. februara koncertom Zdravka Čolića Tokom 50 dana praznika, od 1. februara do 22 marta biće organizovana četiri maskenbala, koncerti i fešte na otvorenom, večeri mediteranske pjesme, međunarodne karnevalske povorke, međunarodni susret duvačkih i mažoret ansambala, izložba cvijeća, dječiji i sportski programi, osmomartovski program, vinske večeri, večeri piva, umjetnički program, događaji na kojima će se predstaviti prijateljski gradovi i države. Tačan program jubilarnog Praznika još nije definisan.

Bonus video: