Kašćelan: Uspjeh u školi mjeriti znanjem, ne ocjenom

On je govorio na svečanim prijemima prvaka u osnovnim školama „Njegoš“ i „Lovćenski partizanski odred“, u kojima je obilježen početak nove školske godine
1437 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Kašćelan, Foto: Filip Roganović
Aleksandar Kašćelan, Foto: Filip Roganović

Đačko doba najljepši je period u životu svakog čovjeka, a obaveza roditelja, učitelja i nastavnika da znanja, umijeća i vještine stave na raspolaganje djeci kako bi usvajala znanja i nastavila da se druže, ocijenio je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan.

On je govorio na svečanim prijemima prvaka u osnovnim školama „Njegoš“ i „Lovćenski partizanski odred“, u kojima je obilježen početak nove školske godine.

Kako je kazao, prvaci trebaju da nastave da se raduju i igraju, jer se kroz igru najlakše usvajaju znanja i podstiče kreativnost.

„Dragi učenici, budući veliki ljudi, budite dobri u školi, ali neka se uspjeh ne mjeri ocjenom, već znanjem koje ste stekli i ne morate svi da budete odlikaši, ali budite najbolja verzija sebe, postavite ciljeve, pratite svoje snove,jer ćete jedino tako biti srećni“, poručio je Kašćelan.

On je istakao da je za sve u životu potrebno znanje, pa i za ostvarenje snova, a lokalna uprava, škola i porodica biće najsnažnija podrška za ostvarenje tog cilja.

Kašćelan je posjetio i Javnu predškolsku ustanovu „Zagorka Ivanović“ gdje je mališanima poželio uspješan početak predškolskog obrazovanja i uručio donaciju u vidu četiri televizora, kao i Osnovnu školu„Boro Vukmirović“ na Rijeci Crnojevića“.

Iz Prijestonice su podsjetili da su obezbijedili besplatne udžbenike učenicima prva tri razreda osnovnih škola na gradskom području, dok su učenicima škola sa seoskog područja kupljeni udžbenici za sve razrede.

Bonus video: