Kašnjenje radova na tri srednje škole u PG: Probija se rok i za 12. sptembar?

Roditelji, koji su juče dolazili da upišu djecu, požalili su se „Vijestima”, da su tek nakon peripetija i lutanja po gradilištu, uspjeli nekako da saznaju gdje treba da upišu djecu
8 komentar(a)
radovi na školama, Foto: Zoran Đurić
radovi na školama, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 27.08.2016. 19:07h

Iako su iz Ministarstva prosvjete najavili da će nastava u Građevinskoj, Elektro i Hemijskoj školi početi 12. septembra, zbog kašnjenja radova, sudeći prema stanju na terenu i tvrdnjama roditelja i taj rok će biti probijen.

Na tim školama u toku su radovi u okviru treće faze „Programa energetske efikasnosti”, a više roditelja je potvrdilo „Vijestima” da im je rečeno da će najvjerovatnije radovi trajati i do 20 septembra.

“Radnici su mi rekli da nema šanse da mogu da završe do 12. septembra, pogotovo radove na Elektro školi, koji su tek počeli”, kazala je majka jednog učenika, koja je došla dijete da upiše u školu.

Roditelji, koji su juče dolazili da upišu djecu, požalili su se „Vijestima”, da su tek nakon peripetija i lutanja po gradilištu, uspjeli nekako da saznaju gdje treba da upišu djecu.

“Došla sam da upišem dijete u školu i vidjela da je u dvorištu haos, radovi su u toku. Radnici su stvarno bili ljubazni i objasnili, gdje treba da idem, ali smatram da je škola trebala da istakne obavještenje”, kazala je majka jednog učenika.

Istakla je da je iznerviralo što su na gradilištu u jeku veliki radovi, a roditelji su morali da ulaze u nezavršene prostorije, neobezbijeđene.

“Dobro se zna da je na gradilištu zabranjen ulaz svima, osim radnicima, ali mi smo primorani da to uradimo. Vidjela sam jednog roditelja, koji je ljut napustio dvorište, vidjevši kakvo je stanje”, kazala je “Vijestima”.

Izvođači radova su „Fidija” i „Bombeton”, a iz Ministarstva su naveli da će škole donijeti plan nadoknade časova.

Bonus video: