Katnić smijenjen jer je odbio obuku rada na računaru

Katnića će zamijeniti Radmila Mijušković, za koju se navodi da je jedini sudija u Apelacionom sudu koji dobro poznaje rad na računaru
317 pregleda 26 komentar(a)
Ažurirano: 06.06.2013. 18:40h

Doskorašnji zamjenik predsjednika Apelacionog suda Milivoje Katnić je smijenjen sa te dužnosti, jer je odbio obuku na računaru i nije u toku sa informacionim tehnologijama, saopšteno je iz tog suda.

Katnića će zamijeniti Radmila Mijušković, za koju se navodi da je jedini sudija u Apelacionom sudu koji dobro poznaje rad na računaru i upoznat je sa funkcionisanjem PRIS-a (Pravosudni informacioni sistem).

To što Katnić nije vičan radu na računaru "je učinilo upitnim mogućnost da po pitanjima pravilnog funkcionisanja i korišćenja PRIS-a, i kontrole pravilnog administriranja internet stranicom, kvalitetno zamjeni predsjednika suda u slučaju njegove odsutnosti", navodi se u saopštenju.

TV Vijesti, Svetlana Đokić

Boris Marić iz CGO kaže da sumnja da je nepoznavanje rada na računaru jedini razlog zbog kojeg je Katnić smijenjen.

"Onda bismo morali da sprovedemo ozbiljnu anketu i istraživanje ukupno poznavanja rada na računaru i poznavanja IT tehnologija među sudijama", kaže Marić za TV Vijesti.

Prema njegovom mišljenju, razlozi za smjenu sudije Katnića mogu biti političke prirode.

Katnić je "Vijestima” kazao da su on i četvoro njegovih kolega pisali predsjednici Sudskog savjeta Vesni Medenici, nezadovoljni izmjenom godišnjeg rasporeda poslova u Apelacionom sudu.

Izmjene godišnjeg raporeda poslova donijela je predsjednica Apelacionog suda Svetlana Vujanović, na osnovu Zakona o sudovima.

Galerija

Bonus video: