Kažnjena u Novom Sadu: Neuređeni parking vodi se kao ulični travnjak

Novinarka "Vijesti", koja trenutno izvještava sa Exit festivala, navodi da je automobil ostavila na neuređenem parkingu, te da je bila zapanjena kada je u petak 10. jula, oko 4.30 ujutro nakon posjete policiji, saznala da ga je "pauk" odnio
186 pregleda 23 komentar(a)
Ažurirano: 11.07.2015. 20:06h

Komunalna inspekcija Novog Sada kaznila je novinarku "Vijesti" Ivanu Novaković - Leković sa 4000 dinara (nešto manje od 40 eura) i naložila Parking servisu da joj za 9.000 hiljada dinara odnese automobil zbog parkiranja na "uličnom travnjaku" koji postoji jedino u katastru grada.

Novinarka "Vijesti", koja trenutno izvještava sa Exit festivala, navodi da je automobil ostavila na neuređenem parkingu, te da je bila zapanjena kada je u petak 10. jula, oko 4.30 ujutro nakon posjete policiji, saznala da ga je "pauk" odnio.

"Još više kada sam saznala da sam uništavala 'ulični travnjak'. Pošto sa insistirala na tome da nisam napravila prekršaj, pogotovo ne taj koji mi se stavlja na teret, službenici komunalne inspekcije su mi prijateljski objasnili da nema vajde od žalbi i protesta, već da, kao i svi ostali, platim 4.000 hiljade čim se pošta otvori, da ne bude više. Na papirima koje sam tada dobila nema iznosa kazne", ispričala je Ivana Novaković - Leković, koja je zatim fotografisala mjesto na kojem je ostavila vozilo i otišla da se žali u prostorije Gradske uprave za inspekcijske poslove.

"Tamo mi je objašnjeno da se neuređena parcela puna rupa i uglavnom prekrivena automobilima vodi kao travnjak u katastru, da je sve urađeno po zakonu, te da će mi parking servis, koji naplaćuje i dnevnu ležarinu, vratiti automobil tek kad platim kaznu. Upućena sam na višu instancu - novosadsko Gradsko vijeće kojem mogu podnijeti žalbu. Posjetila sam i službu u Gradskoj kući za dalje instrukcije, saznala sam da žalba vjerovatno neće biti riješena za vrijeme mog boravka u Srbiji, ali ću je svakako predati u ponedjeljak, zajedno sa kompletnom dokumentacijom i obimnom fotoarhivom", kazala je novinarka.

Ona se nakon toga, oko deset časova vratila se u Parking servis i, kako navodi, saznala da nije dužna "samo" četiri (kazna je zapravo osam hiljada, ali se na blagovremeno izmirenje dobija popust od 50 odsto), već ukupno 13.000 dinara.

"Devet hiljada, kazali su mi tada, je za 'uslugu' odnošenja vozila, a četiri je kazna komunalnoj inspekciji. Platila sam i preuzela vozilo", kazala je Novaković - Leković.

Ona je dodala da u posljednja dva dana redovno fotografiše nepostojeći travnjak na kojem su uvijek parkirani automobili, a u periodu kada posjetioci odlaze na Exit se teško može naći slobodno mjesto.

Na jednoj od fotografija koje je dostavila vidi se i parkirano vozilo Komunalne policije.

"Ovo mi se desilo u vrijeme kada su službe Novog Sada zbog gužvi obezbijedile dodatne parking lokacije na nekoliko mjesta i kada je obustavljena naplata parkinga u užoj gradskoj zoni", napomenula je ona zaključujući: "Savjetujem one koji koji kolima dolaze u Novi Sad da, kada je parking u pitanju, ne vjeruju svojim očima".

Galerija

Bonus video: