Kažu da će na Adi rušiti po planu

Vlasnici bez odobrenja za postavljanje privremenih objekata
60 pregleda 10 komentar(a)
Ada Bojana vikendice, Foto: Samir Adrović
Ada Bojana vikendice, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 30.07.2016. 17:54h

Dok preduzeće “Morsko dobro” muku muči kako da naplati naknadu za korišćenje državnog zemljišta na Adi Bojani za prošlu godinu, inspektori zaštite prostora pišu rješenja o rušenju nelegalnih objekata.

Do 25. jula, inspektori su napisali 22 rješenja o uklanjanju kućica na prostoru Ade Bojane, čiji vlasnici ne posjeduju potrebna odobrenja o postavljanju privremenih objekata i koje nijesu uklopljene u Plan za period od 2016. do 2018. godine. U Upravi za inspekcijske poslove “Vijestima” je rečeno da inspekcija zaštite prostora u kontinuitetu kontroliše prostor Ade Bojane, kako po službenoj dužnosti, tako i po prijavama građana i “Morskog dobra”.

“Što se tiče administrativnog izvršenja rješenja o rušenju, odnosno uklanjanja objekata na Adi Bojani, istom će se pristupiti u narednom periodu, shodno planiranoj dinamici i predviđenim sredstvima za tu namjenu”.

Iz “Morskog dobra” nedavno su saopštili da su za 2015. zaključili 51 ugovor sa vlasnicima kućica i od toga prihodovali nešto više od 42.000 eura. Lani je bilo više od 430 zaključenih ugovora, a prije dvije godine 420.

Bonus video: