KCCG zahvaljuje donatorima: U presudnom trenutku pokazali društvenu odgovornost

"Donacije, pored onih koje smo ranije objavili, u borbi protiv pandemije COVID-19 proteklih dana uručili su Kliničkom centru: Capital Plaza d.o.o. Podgorica i TCP Hotel OPCO d.o.o. Podgorica 20.000€, kompanija SAMMS 10.000€, kompanije SAMMS i Elevatora kontejner za potrebe Klnike za infektivne bolesti u vrijednosti 4.500€, AG INFOPLAN d.o.o. Nikšić 10.000€, Rudo Montenegro elektormotorni krevet i zaštitne maske u vrijednosti 6.400€ i Kormig d.o.o. Danilovgrad 5.000€", kazali su iz KCCG
959 pregleda 1 komentar(a)
Klinički centar Crne Gore, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Klinički centar Crne Gore, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Ažurirano: 01.04.2020. 20:02h

Rukovodstvo Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), na čelu sa direktorom dr Jevtom Erakovićem, još jednom upćuje iskrenu zahvalnost svim institucijama, kompanijama i pojedincima koji su u ovom presudnom trenutku pokazali društvenu odgovornost i svoje djelovanje usmjerili ka trenutno najvažnijem cilju naše države, a to je očuvanje zdravlja i života naših građana, saopšteno je iz KCCG.

"KCCG je u svojoj dugoj tradiciji sa uspjehom odolijevao svim izazovima. Današnjem izazovu, sa kojim se suočava čovječanstvo, nijesu odoljeli zdravstveni sistemi mnogo bogatijh i većih država nego što je naša. Zato je jedinstveno djelovanje svih subjekata našeg društva, počev od Vlade, svih državnih institucija, kompanija, i svakog pojedinca, jedina formula za uspjeh u borbi protiv nevidljivog, ali veoma moćnog neprijatelja današnjeg čovječanstva", navodi se u saopštenju KCCG.

Dodaje se da su danonoćnu bitku za opstanak nacije olakšali prijatelji KCCG donacijama.

"Njihov čin znaće da cijeni, ne samo Klinički centar, već i društvo u cjelini. Kroz novčanu pomoć ili nabavku neophodne medicinske opreme i medicinskih sredstava, naši partneri i prijatelji značajno su doprinijeli da Klinički centar spremno dočeka pojavu koronavirusa u Crnoj Gori i da pruži adekvatnu zdravstvenu zaštitu svim oboljelima", saopštili su iz KCCG.

Donacije su stigle sa raznih adresa.

"Donacije, pored onih koje smo ranije objavili, u borbi protiv pandemije COVID-19 proteklih dana uručili su Kliničkom centru: Capital Plaza d.o.o. Podgorica i TCP Hotel OPCO d.o.o. Podgorica 20.000€, kompanija SAMMS 10.000€, kompanije SAMMS i Elevatora kontejner za potrebe Klnike za infektivne bolesti u vrijednosti 4.500€, AG INFOPLAN d.o.o. Nikšić 10.000€, Rudo Montenegro elektormotorni krevet i zaštitne maske u vrijednosti 6.400€ i Kormig d.o.o. Danilovgrad 5.000€", kazali su iz KCCG.

KCCG, je uputio zahvalnost svima koji su prepoznali potrebe ustanove i zdravstvenog sistema u cjelini, humanom činu i nesebičnoj pomoći, koja im je, kako naglašavaju, "od neprocjenjivog značaja u trenutku kada se zajedno borimo u najvećim iskušenjima i nastojimo da zaštitimo naše građane".

"Zbog velikog broja zahtjeva koje Klinički centar i dalje dobija od društveno odgovornih kompanija i pojedinaca, još jednom ih obavještavamo da ubuduće donacije mogu uplatiti na račun Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti putem kontakt adrese elektronske pošte CoronaInfoCG@gov.me", zaključuje se u saopštenju KCCG.

Bonus video: