Kemal mjesec nakon požara uselio u dom koji su mu sagradile komšije

"Nijesam vjerovao da će ovo da bude ovako lijepo i brzo. Zahvaljujem svima koji su se sjetili i pomogli. I prije sam mislio koliko ima dobrih ljudi, a sada sam to na svojoj koži osjetio“
13 komentar(a)
Kemal Selimović, Foto: Jadranka Ćetković
Kemal Selimović, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 16.02.2015. 06:29h

Kemal Selimović iz sela Strojtanica u Bijelom Polju uselio je u novi dom, koji su mu poslije požara u kojem je izgubio svo pokućstvo, sagradile komšije, sugrađani i donatori.

Poslije požara Selimovića, koji je živio sam, snašla je još jedna nevolja, jer je na građevini pao i polomio ključnu kost.

"Nijesam vjerovao da će ovo da bude ovako lijepo i brzo. Zahvaljujem svima koji su se sjetili i pomogli. I prije sam mislio koliko ima dobrih ljudi, a sada sam to na svojoj koži osjetio“, kaže Kemal.

Kemal ispred stare kuće koja je izgorjela, Foto: Jadranka Ćetković

Iako su za samo nekoliko dana uspjeli da završe grube radove na kući, vremenske prilike i temperatura koja je često padala ispod nule radnicima na novom domu Selimoviću nisu dozvolili da sve bude završeno i prije.

U Strojtanici je juče upriličen susret sa donatorima, a Selimović je novinarima rekao kako je napravljeno sve novo. Preostali su manji radovi, poput izolacije i fasade. Slijedi i nabavka namještaja i aparata, pa su Selimovićeve komšije pozvale sve koji su u mogućnosti da pomognu.

Bonus video: