Kempinski će voditi prvi hotel sa pet plus zvjezdica u Baru

Ugovorom bi izgradnja lux kompleksa u Sutomoru ušla u završnu fazu i bila spremna za otvaranje za sezonu 2015.
82 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 29.05.2014. 19:39h

Rusko-crnogorska kompanija “Soho hotels” i Kempinski grupa, najstariji evropski lanac hotela sa pet zvjezdica, priveli su kraju pripremne dogovore za saradnju u vođenju prvog barskog hotela sa pet plus zvjezdica.

“Soho hotel and resort”, niče u kompleksu bivšeg hotela “Inex Zlatna obala” u Sutomoru.

Izvršni direktor “Soho hotels” Rade Vujačić rekao je u srijedu za “Vijesti” da je vrijednost projekta „malo manja od 100 miliona eura“, te da je kompanija u poodmaklim pregovorima sa Kempinski grupom koja danas vodi 80 superluksuznih hotela u 30 zemalja.

“Predugovor je pripremljen i usaglašen, a naš i njihov stručni tim sada pregovaraju o najsitnijim detaljima glavnog ugovora, čije bi potpisivanje, ako sve bude išlo po planu, trebalo da uslijedi početkom septembra. Radi se studiozno i bez žurbe jer su to veoma kompleksni ugovori koji se potpisuju na 25 godina”, istakao je Vujačić.

Prema ugovoru, Kempinski preuzima kompletan menadžment hotela, sa obavezom dovođenja gostiju i marketinga, a već sada daje tehničku podršku od početka radova, kontroliše građevinu i uređenje terena.

Dovođenje globalnog lidera u menadžmentu najluksuznijih hotela Vujačić ocjenjuje kao ogroman plus i korak naprijed ne samo za Sutomore i Bar, već i za Crnu Goru i širu regiju, „jer cijela država sa tako zvučnim imenom postaje svjetski prepoznatljiva destinacija“.

Dodaje da se na prostoru bivšeg „Inex-a“ gradi najluksuzniji rizort na cijelom Mediteranu, sa 58 vila i hotelom od pet plus zvjezdica sa 150 soba, dva spa centra površine 1800 kvadrata, tri otvorena i dva zatvorena bazena. U kompleksu koji ulazi u borovu šumu i rt Ratac, biće i dječja igrališta, dječji grad, ulica sa buticima, jaht-klub, picerije, nacionalni restorani, parking sa 300 mjesta.

“Ovo je realan kompleks, dinamika radova po planu, sve će vile biti završene ove sezone, a nadamo se da će već naredne biti završen hotel, da bi mogli da bukiramo i primamo goste. Zato nas svaki dan, mimo Kempinskog, kontaktiraju i ostale elitne hotelske grupe -„Hilton“, „Dusit“ iz Dubaia, te „Rixus“, tvrdi Vujačić.

U osnovnim proračunima, kompleks bi od sredine naredne godine zapošljavao ne manje od 500 radnika. U gradnji su angažovane isključivo crnogorska preduzeća, što Vujačić preporučuje i drugim investitorima. Nosilac poslova je „Svjetlost mont“ iz Bara, uključeno je desetak podizvođača, a na gradilištu je sada stotinak radnika.

Glavni investitor projekta je ruski bankar Aleksandar Grigorijev, sada građanin Monaka, koji je lani osnovao preduzeće “Soho hotels” i na tenderu u Beogradu za 11,8 miliona eura kupio “Inex Zlatnu obalu”. Vujačić napominje da je Grigorijev izuzetno uticajan čovjek u čitavoj Rusiji i širom Evrope.

Galerija

Bonus video: