Kinezi završavaju papire za rezidenciju

8391 pregleda 3 komentar(a)
Ranije pogrešno obračunate komunalije: Mugoša, Foto: Luka Zeković
Ranije pogrešno obračunate komunalije: Mugoša, Foto: Luka Zeković

Predstavnici Ambasade Kine u Crnoj Gori zatražili su da im se obračunaju komunalije za rezidenciju, koju bi gradili na zemljištu u naselju Kruševac u Podgorici, između Atlas kapital centra, Duvanskog kombinata i Kliničkog centra.

Kako se navodi u dokumentaciji, Kinezi su na Kruševcu vlasnici 5.225 kvadrata, odnosno parcela od 3.744 i 1.481 metara kvadratnih, na području Detaljnog urbanističkog plana “Zona centralnih djelatnosti - Cetinjski put”, a žele da grade stambeni objekat sa pratećim sadržajima.

Ambasada Kine je ranije tražila razmjenu zemljišta, odnosno da svoje parcele u Zagoriču, zamijene sa nekretninama u vlasništvu Glavnog grada na Kruševcu, što je i odobreno.

Kinezi su naveli da parcele u Zagoriču ne zadovoljavaju potrebe Ambasade, a da bi razliku u cijeni zemljišta platili Glavnom gradu.

Direkcija za imovinu je tada, kako su “Vijesti” pisale, pogrešno izračunala vrijednost parcela u vlasništvu Glavnog grada i Ambasade Kine, a koje je trebalo da budu predmet razmjene.

Na čelu Podgorice tada je bio Miomir Mugoša.

Kao razlog zbog kojeg je naknadno umanjena vrijednost zemljišta na Kruševcu, kako se navodi u papirima za Vladu u koje su “Vijesti” imale uvid, navedeno je to što se na Kruševcu ne bi gradili objekti za tržište, kako je to prvobitno planirano DUP-om, već za potrebe Ambasade.

Zemljište je na kraju razmijenjeno, a Ambasada Kine postala je vlasnik parcela na Kruševcu.

Bonus video: