Kiplimo i Jevtić pobjednici 5. Skalinade

327 pregleda 0 komentar(a)
Pobjednici Skalinade u muškoj konkurenciji, Foto: Facebook
Pobjednici Skalinade u muškoj konkurenciji, Foto: Facebook

Atletičari Samuel Naibei Kiplimo iz Kenije i Olivera Jevtić iz Srbije apsolutni su pobjednici 5. Skalinade koja je danas održana u Herceg Novom na trasi od Gradske luke na Škveru do tvrđave Španjola.

Kenijac Naibei je 646 skala pretrčao za šest minuta, 22 sekunde i dvije stotinke i postavio novi rekord staze. Iza njega, sa vremenom 7:00.2 bio je Kristijan Stošić iz AK Vranjski maratonci, a treće mjesto zauzeo je Uroš Glišić sa vremenom 7:08.0.

“Bilo je pomalo zahtjevno, zbog vremenskih uslova, stepenica, ali dao sam sve od sebe”, kazao je poslije trke Naibei i obećao da će doći i sljedeće godine .

Prošlogodišnja pobjednica Olivera Jevtić, koja je na pripremama u Ulcinju, bila je i ove godine najbrža u ženskohj konkurenciji. Od Škvera do Španjole stigla je za osam minuta i 21 sekundu. Drugo mjesto zauzela je Jelena Tomašević iz TKXHN sa vremenom 9:17.4, dok je treće mjesto zauzela Miluša Bošković iz TK Kotor. Ona je skale pretrčala za 9:31.0.

Organizatori iz Triatlon kuba Herceg Novi X novode da je bilo prijavljeno 207 , a da je startovalo 157 takmičara.

Promoterka trke bila je novinarka Rada Đaković koja je u kategoriji Z 60 * osvojila srebrnu medalju.

Trasa novske Skalnade izuzetno je teška i zahtjevna, ali i veoma atraktivna.

Ove godine vrijeme nije bilo naklonjeno organizatorima i takmičarima, jer je duvao jak jugo sa kišom koja je povremeno prelazila u pljusak.

Zbog toga su gradske skale bile skliske.

Zahvaljujući dobroj organizaciji svi takmičari stigli su na cilj gdje su dobili finisher medalje. Najbolji u svim kategorijama dodatno su dobili zlatne, srebrne i bronzane medalje, a najbolji u apsolutnom plasmanu i pehare i vrijedne novčane nagrade i knjigu pisca Nikole Malovića o 100.001. novskom skalom.

Bonus video: