KK "Gorštak": Košarkaški kamp održati i ove godine

"Košarkaški kamp zaslužuje podršku lokalne uprave jer gradu donosi višestruko više od nekih drugih manifestacija koje su budžetski podržane“, zaključuju iz ovog kluba
432 pregleda 1 komentar(a)
Sa Košarkaškog kampa, Foto: Dragana Šćepanović
Sa Košarkaškog kampa, Foto: Dragana Šćepanović

Iz kolašinskog Košarkaškog kluba (KK) „Gorštak“ pozvali su lokalnu upravu i organizatore Košarkaškog kampa da ulože napore kako bi se ta manifestacija održala i ove godine.

„Košarkaški kamp je sportsko-turistička manifestacija koja je prethodnih godina postala prepoznatljivost ljeta ispod Bjelasice. Zbog toga treba učiniti zajedničke napore da se sportsko i turističko okupljanje dječaka i djevojčica uzrasta od 8 do 16 godina nastavi i ovog juna i jula kada je uobičajeni termin Kampa," piše KK „Gorštak“.

Iz tog kluba podsjećaju kao je riječ o manifestaciji, koja je u protekle četiri godine, višestruko koristila Kolašinu i „donijela turističkim radnicima donijela preko 10.000 pansiona“.

Učesnici Kampa su, piše piše u saopštenju, „dobri gosti smještajnih objekata, ali i prodavnica, igraonica, “slatkih kuća“, a prate ih i roditelji, čime se uvećava turistička posjeta gradu i to u periodu predsezone“. Pored stvarne turističke i ekonomske koristi, tvrde iz KK „Goršrak“, Košarkaški kamp gradu donosi originalnu i uspješnu promociju.

„Moramo priznati da jedan Nikola Vučević, Bojan Dubljević, Zvezdan Mitrović i ostali ne bi došli u Kolašin da nije Košarkaškog kampa. Njihove poruke se više čitaju i odjekuju od stotine zaključaka koordinacionih tijela za pripremu turističke sezone. Kamp ima i svoju edukativnu poruku, a u prvoj godini je omogućio da preko 40 kolašinskih dječaka i djevojčica budu polaznici Kampa. Zbog svega toga Košarkaški kamp zaslužuje podršku lokalne uprave jer gradu donosi višestruko više od nekih drugih manifestacija koje su budžetski podržane“, zaključuju iz KK „Gorštak“.

Bonus video: