Klikovac ide iz srednje stručne škole "Sergej Stanić", mijenja ga Vukčević

Darko Vukčević je i član Nacionalnog savjeta za obrazovanje. On je u školi zaposlen godinama, a sad obavlja i finkciju koordinatora praktičnog obrazovanja. Šehovic je početkom godine najavio kadrovske rotacije i osvježenja u školama, sa ciljem, kako je rekao “pokretanja glomaznog obrazovnog sistema” ili davanja šanse i drugim ljudima
1527 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Klikovac, Foto: Luka Zeković
Zoran Klikovac, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.09.2018. 17:21h

Nastavnik u srednjoj stručnoj školi “Sergije Stanić” u Podgorici Darko Vukčević biće vršilac dužnosti direktora te škole, nakon što je dosadašnjem Zoranu Klikovcu istekao mandat, saznaju “Vijesti”.

Zoran Klikovac će, prema informacijama “Vijesti”, preuzeti direktorsku poziciju u novoj školi u Golubovcima, kada ona bude završena i počne sa radom.

Ministar prosvjete Damir Šehović najavio je prije nekoliko dana da će već narednih dana na Vladi biti pokrenuta procedura osnivanja škole u Golubivcima i izbor vršioca dužnosti direktora.

Iako je ranije najavljeno Srednja stručna škola u Golubovcima nije u septembru primila prve đake a izgradnja je počela u januaru 2017.

Klikovac je planiran za prvog direktora, kako navode izvori, zbog iskustva koje ima na dosadašnjem radnom mjestu u stručnoj školi.

Kada mu je istekao mandat u “Serigiju Staniću” po prvom konkursu za izbor direktora nije odlučivano, pa se očekuje raspisivanje novog konkursa. U međuvremenu će duznost direktora obavljati Vukčevic, i to najduže šest mjeseci od imenovanja.

Darko Vukčević je i član Nacionalnog savjeta za obrazovanje. On je u školi zaposlen godinama, a sad obavlja i finkciju koordinatora praktičnog obrazovanja.

Šehovic je početkom godine najavio kadrovske rotacije i osvježenja u školama, sa ciljem, kako je rekao “pokretanja glomaznog obrazovnog sistema” ili davanja šanse i drugim ljudima iz sistema prosvjete.

Najnovojii primjeri su imenovanje direktorica dvije velike gradske skole - Štampar Makarije i Oktoih. Na ta mjesta došle su Nataša Vlahović i Mirjana Radulović, koje godinama rade u prosvjeti i, kako su smatrali u Ministarstvu, prepoznate su po rezultatima u svojim oblastima.

Prema informacijama “Vijesti” kadrovskih promjena će biti i u drugim školama,. a trenutno je aktivno više konkursa za direktore. Mnogi od aktuelnih direktora godinama su na čelu škola.

Po novom zakonu broj mandata direktora škola ograničen je na dva, a postojeći se računao kao prvi.

Bonus video: