Knežević: Posvećeni rješavanju problema bolnice Meljine

Knežević je kazao da su prije godinu nudili model za rješavanje statusa bolnice, poravnanje i uložili i strpljenje i dobru volju da se dogovore oko održivog rješenja koje će bolnicu i njene zaposlene sačuvati
4119 pregleda 1 komentar(a)
Predsjednik Atlas Grupe Duško Knežević, Foto: Filip Roganović
Predsjednik Atlas Grupe Duško Knežević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 06.06.2019. 17:48h

Atlas Grupa je i dalje posvećena rješavanju problema bolnice Meljine, ali je sada situacija komplikovana jer se sva aktiva kompanije u Crnoj Gori nalazi kao zalog u jednom investicionom fondu, saopštio je njen predsjednik, Duško Knežević.

On je reagovao na izjavu premijera Duška Markovića, nakon sastanka sa predstavnicima sindikata bolnice u Meljinama, da je značaj te zdravstvene ustanove neupitan i da država ulaže kontinuirani napor da za probleme u njoj nađe kvalitetno i održivo rješenje.

"Lijepo je čuti da premijer saopštava da svako rješenje za bolnicu Meljine mora biti apsolutno pravno utemeljeno”, rekao je Knežević.

On je kazao da su prije godinu nudili model za rješavanje statusa bolnice, poravnanje i uložili i strpljenje i dobru volju da se dogovore oko održivog rješenja koje će bolnicu i njene zaposlene sačuvati.

“Umjesto rješenja suočili smo se sa nezakonitim uvođenjem stečaja i pravnim nasiljem koje je sproveo Blažo Jovanić, poslušnik familije Đukanović koga su postavili za predsjednika Privrednog suda. Ignorisao je stavove Apelacionog suda i pošto poto htio da se, na štetu bolnice Meljine, zaposlenih i građana Herceg Novog, obračuna sa Duškom Kneževićem”, navodi se u reagovanju.

Knežević je poručio da su i dalje posvećeni pronalaženju rješenja, ali da je sada situacija komplikovanija.

“Sva aktiva Atlas Grupe u Crnoj Gori nalazi se kao zaloga u jednom investicionom fondu koji finansira moje aktivnosti, advokatske timove, borbu protiv diktatorsko-kriminalnog režima i Vašingtonsku arbitražu pred kojom tražimo preko 500 miliona eura odštete zbog progona Atlas Grupe i štete koja joj je nanijeta. Mislim da sa njima dogovor neće biti tako lak i jednostavan, kao što je mogao da bude prošle godine”, rekao je Knežević.

On je dodao da se nada da Marković neće posezati za “pravnim nasiljem i kriminalnim potezima oduzimanja imovine Atlas Grupe bez osnova, kao što je urađeno sa Atlas i IBM bankom".

Bonus video: