Ko nelegalno na mrežu priključi - dobiće otkaz

U Vodovodu sumnjaju da pojedinci nezakonitosti rade poslije radnog vremena...
87 pregleda 2 komentar(a)
Zoran Pajović, Foto: Radomir Petrić
Zoran Pajović, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 13.04.2017. 19:25h

Direktor barskog preduzeća Vodovod i kanalizacija (VIK) Zoran Pajović poručio je juče da će otkaz dobiti svi zaposleni za koje se utvrdi da nelegalno priključuju potrošače na mrežu.

On je ocijenio da u VIK-u opravdano sumnjaju da pojedinci to rade:

“Takva praksa mora biti prekinuta. U svim slučajevima gdje se utvrdi da je priključivanje uradio neko od radnika - slijedi otkaz ugovora o radu”.

Iz VIK-a su pozvali sve vlasnike nelegalnih priključaka da se prijave i regulišu obaveze. Poziv važi i za korisnike koji duguju više od 200 eura, a iz VIK-a upozoravaju da su njihove ekipe, uz asistenciju Komunalne policije, juče počele da isključuju sa mreže nelegalne korisnike i neplatiše.

“Nelegalni potrošači mogu još prijaviti i registrovati nelegalni priključak, čime će izbjeći isključivanje sa vodovodne mreže i podnošenje krivične prijave. Do sada su od 374 otkrivena nelegalna priključka vlasnici njih 132 prijavili i registrovali svoj nelegalni priključak bez bilo kakvih posljedica. Na spisku nelegalnih potrošača nalaze se ne samo domaćinstva, već i pojedini ugostiteljski i trgovinski objekti”, saopštio je Pajović.

On je istakao da su 374 otrivena nelegalna priključka na mrežu urađeno “vrlo profesionalno”, ali da utrošenu vodu nikada nisu plaćali.

Bonus video: