Ko su radnici koji ne dolaze na posao, a primaju plate: Opština Budva u obračunu s neradnicima

Potpredsjednik Vladimir Bulatović je pozvao sve zaposlene koji ne žele da rade u Opštini, a „misle da im nešto pada sa neba, da iskoriste priliku uzmu otpremninu“.
5624 pregleda 13 komentar(a)
Zgrada Opštine Budva, Foto: Vuk Lajović
Zgrada Opštine Budva, Foto: Vuk Lajović

Ko su radnici opštinske administracije, javnih preduzeća i ustanova koji mjesecima i godinama ne dolaze na posao, a uredno primaju plate iz gradske kase, znaće se nakon što rukovodioci završe evidentiranje svih zaposlenih i spiskove dostave gradonačelniku Budve Marku Batu Careviću i potpredsjedniku Vladimiru Bulatoviću.

Bulatović je ranije iznio frapantan podatak da postoji čak 90 radnika koji ne dolaze na posao, a za njihove plate godišnje ode najmanje pola miliona eura.

Bulatović je „Vijestima“ kazao da je evidencija počela.

On je pozvao sve zaposlene koji ne žele da rade u Opštini, a „misle da im nešto pada sa neba, da iskoriste priliku uzmu otpremninu“.

„Neka napuste Opštinu i prepuste prostor onima koji žele ozbiljno da rade“, poručio je Bulatović.

On je dodao da im u tome pomaže i to što su na nivou države formirane dvije bitne komisije.

„Formirane su Državna disciplinska komisija i Državna komisija za žalbe, kako se ne bi dešvalo, kako je to do sada bio slučaj ne samo u Opštini Budva nego i u ostalim opštinama, gdje je postojala samo disciplinska komisija, ali ne i komisija za žalbe, zbog čega postupak nije rješavan do kraja. Sada se svi postupci upućuju u Podgoricu i mislim da će biti mnogo efikasnije“, istakao je Bulatović.

Bulatović je ranije iznio podatak da je otkrio da u jednom od opštinskih sekretarijata postoji radnik koji više od decenije nije došao na posao, a prima platu.

Skupština opštine je prije godinu i po usvojila novu Odluku o otpremninama kojom su precizirane iznosu koje će radnici dobijati u zavisnosti od godina radnog staža, a time se broj zaposlenih smanjiti.

Prema posljednjim podacima u opštinskoj administraciji radi 360 zaposlenih. Iz Vlade je u više navrata poručeno da se broj zaposlenih u lokalnim upravama mora smanjiti. Opština Budva ne samo za vrijeme DPS-a, već i aktuelne vlasti, sinonim je partijskog zapošljavanja.

Bonus video: