Ko su šarmantni zdravoljupci koje djeca obožavaju?

Uz sakupljen dovoljan broj naljepnica Zdravoljupce možete kupiti u 53 IDEA prodavnice, po promotivnim cijenama
7319 pregleda 0 komentar(a)
Zdravoljupci prvi put u Crnoj Gori, Foto: IDEA
Zdravoljupci prvi put u Crnoj Gori, Foto: IDEA

Vjerovatno se pitate ko su neodoljivi likovi, koji su zaokupili pažnju mališana u Crnoj Gori. Znate ih kao Zdravoljupce, družinu plišanih igračaka koju čine tri voćke i četiri povrćke, ali ko su oni zapravo i kakvu poruku nose?

PATLIDŽAN BUCO

Porijeklom je iz Indije. Dobar je prijatelj i svojim kompleksom vitamina B, pomaže da se umanji stres i fizički umor. Čuva srce i za njega važi da je omiljen u društvu i tu je da pomogne da mislimo brže i imamo bolju koncentraciju.

BROKULA BOKI

Brokula Boki ima visok udio vlakana, vitamina C, vitamina K, gvožđa i kalijuma, a sadrži više proteina od velikog broja drugog povrća. Reguliše šečer, smanjuje holesterol i pomaže probavi. Njegova frizura ga čini posebnim, pa je jako dopadljiv.

ŠARGAREPA ŠARGA-LEPA

Za dobar vid treba zahvaliti Šarga-Lepoj i njenom vitaminu A. Upravo zbog tog vitamina šargarepe su veoma dobre za zdravlje i izgled kože. Mnogo voli da se sunča i ujedno štiti kožu od štetnog dejstva sunčevih zraka i obnavlja oštećeno tkivo.

LUK LUKI

Tačno je da ima specifičan miris koji možda ne prija svima, ali Luki spada u najjače borce za opšte zdravlje. Ima antibakterijsko, antivirusno, antigljivično i antioksidacijsko dejstvo. Povećava imunitet i proizvodnju antitijela u organizmu.

JAGODA PEGI

Znate je kao rumenu i slatku, ali možda ne znate da Jagoda Pegi pomaže u liječenju anemije. Osim anemičnosti, svojim vitaminima A i C bori se za jak imunitet i dobro zdravlje srca.

KRUŠKA RUŠKA

Bogata vlaknima i antioksidansima, odličan je saveznik za lijepu i čistu kožu, a ujedno pomaže i probavi i čuva dobru figuru. Ima izuzetno mnogo vitamina, posebno vitamina A i C, većinu vitamina iz grupe B i D. Dolazi iz porodice ruža, pa je svjesna svoje ljepote.

BANANA HANI-BANI

Njeno drugo ime je energija. Zbog kompleksa vitamina B, povoljno djeluje na raspoloženje, a zahvaljujući kalijumu, sa njom se lakše i brže uči. Ako je neko sportski tip-onda je to ona.

Dobre navike lakše je sticati u djetinjstvu, a još lakše kroz igru. Plišane igračke koje imaju svoj karakter i vrline, stvorene su sa ciljem da podstaknu mališane na veću konzumaciju voća i povrća. To je razlog zbog kog je kompanija IDEA pokrenula projekat lojalnosti Zdravoljupci, i to po prvi put u Crnoj Gori.

Zdravoljupci, čije je izvorno ime The Goodness Gang, osmislila je globalna kompanija TCC, koja djeluje u više od 50 zemalja svijeta. Širom Evrope trgovački lanci su do sada kroz ovaj projekat veoma uspješno promovisali zdrave navike kod djece.

Uz sakupljen dovoljan broj naljepnica Zdravoljupce možete kupiti u 53 IDEA prodavnice, po promotivnim cijenama. Sakupljanje naljepnica traje do 6. novembra, dok plišane igračke možete kupiti do 20. novembra.