KOD objavio snimak: Umjesto da riješe problem, iz Deponije prijavljuju naše aktiviste

Aktivisti KOD-a su, kako navode, po prijavi građana u Podgorici snimali mjesto odlaganja i paljenja guma u neposrednoj blizini Deponije
3919 pregleda 3 komentar(a)
Sa snimka, Foto: Screenshot
Sa snimka, Foto: Screenshot

Organizacija KOD objavila je snimak zbog kojeg su danas njeni članovi Srđan Perić, Petar Gošović i Budislav Minić privedeni u podgorički Centar bezbjednosti, a potom i pušteni.

Aktivisti KOD-a su, kako navode, po prijavi građana snimali mjesto odlaganja i paljenja guma u neposrednoj blizini Deponije.

"Umjesto da riješi problem koji muči građane Konika i Starog Aerodroma, rukovodstvo Deponije prijavljuje aktiviste Organizacije KOD koji završavaju u policiji. Nastavljamo da otkrivamo uništavanje Crne Gore sa namjerom da učinimo sve korake kako bismo to spriječili. Ušli smo u novu zonu apsurda da kada snimate uništavanje koje želite da prijavite inspekciji, rukovodstvo Deponije podnosi prijavu protiv vas", saopštili su iz Organizacije KOD na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici.

Sve navedeno se, ističu, dešava usred procesa iz pregovaračkog poglavlja 27 koje se upravo odnosi na zaštitu životne sredine.

"Gume smo mogli reciklirati i dobiti sirovinu za sportska i dječja igrališta, a ovako dobijamo kancerogene čestice u vazduhu. Zato ćemo izdvajati više za zdravstvo, a produktivnost pojedinaca će biti manja. Borimo se protiv toga… i nema straha… Zato Organizacija KOD nastavlja da otkriva nepravilnosti koje nam prijavljuju građani jer samo to je put – Ka Opštem Dobru", poručuju iz Organizacije KOD.

Bonus video: