Kolašin: Broj zaposlenih skoro isti, uštedjeli na Službi zaštite

Još se ne zna koliko će zaposlenih biti u najbrojnijem kolašinskom Sekretarijatu za opštu upravu
393 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada Opštine Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Zgrada Opštine Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović

Predsjednik Opštine Kolašin Milosav Bulatović dao je saglasnost na nove pravilnike o sistematizaciji i organizaciji radnih mjesta u organima i službama lokalne uprave.

On je sredinom marta povukao saglasnost za pravilnike kojima je bilo planirano značajno povećanje broja zaposlenih u opštinskoj administraciji.

Na sajtu Opštine za sada nema pravilnika iz kojeg bi se moglo vidjeti koliko je zaposlenih planirano u Sekretarijatu za opštu upravu, a u tom novoformiranom sekretarijatu prvobitno je bilo planirano najviše zaposlenih, čak 27.

Novim pravilnicima, ipak, nije značajno smanjen broj zaposlenih u odnosu na planove od prije mjesec. Tako je u Sekretarijatu za planiranje prostora i finansije i dalje osam, odnosno, 19 izvršilaca. Tek jedan manje izvršilac, u odnosu na „stare“ akte, radiće u Sekretarijatu za zaštitu životne sredine. Broj službenika u Komunalnoj policiji takođe je ostao isti - devet. Isti broj izvršilaca, u odnosu na pravilnike koji su stavljeni van snage, planiran je i za službu menadžera i Sekretarijata za planiranje prostora.

Takođe, kao što je i ranije projektovano, u predsjednikovom kabinetu biće pet izvršilaca.

Značajnije smanjenje zaposlenih vidiljivo je samo u Službi zaštite, gdje će, umjesto 21 prvobitno planiranih, sada biti 16 izvršilaca. Iz Bulatovićevog kabineta su saopštili da je izrada pravilnika o sistematizaciji i organizaciji radnih mjesta u Sekretarijatu za opštu upravu u toku, to jest, da predsjednik još nije dao saglasnost na nju.

Kako je ranije saopšteno, povučeni pravilnici trebalo je da budu dorađeni na kvalitetniji i optimalniji način. Naloženo je opštinskim starješinama da u roku od 30 dana dorade predložene modele sistematizacije.

Bonus video: