Kolašin: Bulatović osudio narušavanje spomenika stradalim rumunskim državljanima na mostu Grlo

Autobus koji je prevozio rumunske turiste 23. juna 2013. sunovratio se u kanjon Morače, a tom prilikom poginulo je 18 osoba, dok je 28 povrijeđeno
4617 pregleda 1 komentar(a)
Polomljeni krst, Foto: Čitalac Vijesti
Polomljeni krst, Foto: Čitalac Vijesti

Predsjednik Opštine Kolašin Milosav Bulatović osudio je vandalizam, koji je napravljen na spomen kompleksu posvećenom stradalim državljanima Rumunije u saobraćajnoj nesreći na magistrali kod mosta Grlo.

Prije nekoliko dana krst je polomljen i jedan njegov dio bačen.

“Takav odnos ne priliči ni našoj tradiciji ni poštovanju velike nevolje, koju su imali državljani Rumunije u junu 2013. godine. Kolašinci,mještani moračkih sela kao i cijela Crna Gora su tada pokazali solidarnost prema tragediji koja je zadesila prijateljski rumunski narod. Mnogi su se spustili i u kanjon Morače da izvuku povrijeđene.Takođe, mi iz lokalne uprave svakoga juna položimo cvijeće, jer taj spomenik na mostu Grlo smatramo nečim što zbližava Crnu Goru i Rumuniju. Nevolje zbližavaju, da se nikad više ne bi ponovile", kazao je Bulatović.

On je rekao da će u razgovorima sa nadležnim organima insistirati “da se što prije otkriju počinioci tog vandalskog i neprimjerenog čina”.

Povezani članci

23. Mart 2020.

Polomljen drveni krst u kanjonu Morače

Kako kažu u kolašinskoj Opštini, a prema informacijama, koje su dobili iz rumunske ambasade “krst je podignut na inicijativu jedne privatne televizije iz Rumunije, zajedno sa preživjelima i porodicama stradalih u saobraćajnj nesreći, sa podrškom ambasade te zemlje u Crnoj Gori“.

Autobus koji je prevozio rumunske turiste 23. juna 2013. sunovratio se u kanjon Morače, a tom prilikom poginulo je 18 osoba, dok je 28 povrijeđeno.

Bonus video: