Kolašin: Divlji priključci produžiće radove?

U kolašinskoj Elektrodistribuciji tvrde da nijesu odgovorni za eventualni zastoj radova
0 komentar(a)
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 08.04.2014. 17:22h

Rekonstrukcija jedne od najdužih kolašinskih ulica u centru - Ulice palih partizanki ne odvija se planiranom dinamikom. Iz preduzeća “Tošković”, čiji radnici izvode radove, saopšteno je da problem predstavlja to što je stanje na terenu, znatno drugačije od ucrtanog u projektnoj dokumentaciji koju su dobili.

„Podzemne instalacije na koje smo naišli nijesu predviđene projektom. Čak smo naišli na crijevo za vodu, ispod kojeg je bio strujni provodnik” saopšteno je iz firme „Tošković. Iz tog preduzeća, ipak naglašavaju da će radovi biti nastavljeni ubrzano, i da neće biti bitnijih odstupanja od rokova. Predsjednik Opštine Darko Brajušković nedavno je obećao da će radovi biti završeni za dva mjeseca. Ulicom teško prolaze i pješaci, a zemljani rovovi i voda koja ističe iz vodovodne kanalizacije stvaraju brojne teškoće vlasnicima trgovinskih radnji, ali i onima koji tu žive.

U kolašinskoj Elektrodistribuciji tvrde da nijesu odgovorni za eventualni zastoj radova.

"Prije početka radova obilježili smo elektrovodove, a i kad nas pozovu na terenu smo, pa nema problema. Mi nikakve dokumente nijesmo dostavljali", saopšteno je iz te firme. Direktor kolašinskog „Vodovoda“ Duško Radović kaže da, ako ima odstupanja na terenu, to se odnosi na nelagalne priključke za vodu, koji su otkriveni na početku prekopavanja ulice.

„Sada je otkriveno i sve će biti dovedeno u red, a nepravilnosti i tehničke i u smislu taksi biće ispravljene”, tvrdi Radović. I on je rekao da su izvođače propisno informisali o vodovodnim instalacijama.

Podzemne instalacije na koje smo naišli nijesu predviđene. Naišli smo i na crijevo za vodu, a ispod je bio strujni provodnik

DRAGANA ŠĆEPANOVIĆ

Bonus video: