Kolašin: Otvorena izložba "Gradovi govore"

Gost na otavranju izložbe bila je i Meglena Plugčijeva Aleksandrova ambasadorka Bugarske u Crnoj Gori
539 pregleda 0 komentar(a)
Sa izložbe, Foto: Dragana Šćepanović
Sa izložbe, Foto: Dragana Šćepanović

Nakon što je Kolašin izložbom predstavljen u Loveču, slična izložba, posvećena tom bugarskom gradu, otvorene je i u Kolašinu. To su, kako su saopštili iz kabineta predsjednika Opštine Milosava Bulatovića, konkretni učinci sporazuma o prijateljstvu i pobratimstvu, koji je potpisan u okviru projekta „Gradovi govore“.

Bulatović, koji je ugostio delegaciju grada pobratima iz Bugarske, rekao je da su Kolašin i Loveč već definisali konkretne modele saradnje od privrede pa do kulture, obrazovanja, sporta…

„Loveč i Bugarska u Evropskoj uniji (EU) daju nam priliku da učimo od njih. Posebno nam je stalo da budemo, kao Loveč, uspješni u aplikacijama za sredstva evropskih fondova. Kroz našu saradnju otvaraju se i istorijske veze izmedju Crne Gore i Bugarske. Mladim ljudima i iz Kolašina i okoline preporučujem da razmišljaju i o stUdiranju u Bugarskoj, jer su to evropski i kvalitetni indeksi", kazao je on.

Gost na otavranju izložbe bila je i Meglena Plugčijeva Aleksandrova ambasadorka Bugarske u Crnoj Gori. Prema njenim riječima, povezivanje dva grada doprinosi i povezivanu dvije države.

„Spremni smo da pomognemo Crnoj Gori da što brže i kvalitetnije ispuni obaveze koje su pred nju postavljene. Tu smo za sve projekte i inicijative. Kolašin je grad sa prepoznatljivom turističkom ljetnjom i zimskom ponudom i treba da naši mladi ljudi upoznaju ove sredine jer tako i učvršćujemo naše evropske budućnost. „- rekla je ona.

Bonus video: