Kolašin: Porodica pokušala da ukrade tobogan iz dječjeg parka - Vijesti.me
NEČUVENA DRSKOST

Kolašin: Porodica pokušala da ukrade tobogan iz dječjeg parka

Iz nekoliko kanti za smeće izvučeni su metalni ulošci, a prije nekoliko dana Komunalna policija je spriječila sugrađane da sa dječjeg igrališta ukradu tobogan

Šetalište pored Tare
Šetalište pored Tare (Foto: Dragana Šćepanović)

Samo pet dana od svečanog otvaranja šetališta pored Tare u Kolašinu, nepoznati lopovi su ukrali dio mobilijara kojim je opremljen taj objekat.

Iz nekoliko kanti za smeće izvučeni su metalni ulošci, a prije nekoliko dana Komunalna policija je spriječila sugrađane da sa dječjeg igrališta ukradu tobogan.

Zaposleni iz Komunalne policije ulažu velike napore da sačuvaju mobilijar na šetalištu od daljih krađa i uništavanja, kaže načelnik te službe Dragan Vlahović.

„Prije nekoliko dana na dječjem igralištu, koje je sastavni dio šetališta, zatekli smo nekoliko članova jedne porodice iz obližnjeg naselja kako pokušavaju da odnesu tobogan svojoj kući. Došli su sa kompletnim alatom, namjeravajući da tobogan odšrafe s postolja. Metalne uloške iz kanti za smeće mještani su nosili, koliko sam čuo da bi iz njih hranili svinje. Zbog toga su sada na sigurnom sklonjeni i preostali djelovi kanti za smeće, ali i ljuljaška s igrališta", reko je on.

Šetalište na desnoj obali Tare izgrađeno je u okviru Poziva za male infrastrukturne projekte koji je raspisan 2011. godine.

Većinski dio od 300.000 eura finansiran je grantom Evropske unije, a izgradnju su pomogle i Vlada Crne Gore preko Direkcije javnih radova i kolašinska Opština.

Na šetalištu su izgrađene pješačke i biciklističke staze sa pratećim mobilijarom.

Na taj način prostor pored obale Tare dobio je dodatnu uređenost i vrijednost, a predstavlja i značajno unapređenje turističke ponude.